Tech

Ezzel a kütyüvel mindig a párna hűvösebb oldalán aludhatunk

Sokan vagyunk úgy, hogy a párna hűvösebb oldalán szeretünk feküdni, ezért rendszerint forgatjuk azt – soha véget nem érő probléma. Persze a technológiának erre is van megoldása, méghozzá egy olyan “okos” párnabetét, ami képes szabályozni saját hőmérsékletét. Ez egyben az alvás minőségén is segít javítani, hiszen mint köztudott, testünk hőmérséklete és agyi aktivitása alvás közben is folyamatosan változik a különféle alvási szakaszoktól függően.

A Moona okospárnabetét különlegessége, hogy egy zárt, vízhűtéses rendszert használ, ami a felhasználó preferenciái szerint szabályozza a párna hőmérsékletét alvás előtt és közben.

A francia startup már a CES-en megmutatta ötletét, de csak most indította el közösségi finanszírozás kampányát a Kickstarteren, ahol 50 ezer dollárt szeretnének összekalapozni az eszköz megvalósítására.

Forrás: Moona

Bár már most is sok olyan hőmérséklet-szabályozó kiegészítő kapható, amit kifejezetten alváshoz fejlesztettek (például okosmatracok), ez az egyetlen olyan „aktív” eszköz, ami kimondottan a párna területét célozza meg, és valóban okos funkciókkal vértezték fel.

A termék lelke egy olyan, huzatba csúsztatható memóriapárna, aminek belsejében egy vízhűtéses rendszert helyeztek el, ez egy csövön keresztül csatlakozik az érzékelőkkel felszerelt külső hubhoz. A hub folyamatosan figyeli a szoba hőmérsékletét, a fény mennyiségét és a páratartalmat, valamint az alvó fejének mozgásait is követi.

Forrás: Moona

A Moona egy mobilappal vezérelhető, amiben  megadhatók a preferált beállítások: mennyire szeretnénk hűteni a párnát elalvás közben, alvás közben, vagy milyen hőfokon ébrednénk, illetve alvási statisztikák is követhetők a pihenés minőségéről.

Az eszközt 2018 júniusában kapnák meg leghamarabb a kickstarteres támogatók, a legolcsóbb csomag 399 dollárnál (102 ezer forint) kezdődik, ebben csak a párnabetét található meg, de benevezhetünk rá páros, illetve családi pakkokban is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik