Tech

Izlandra kellene költözni: ott drón hozza a sört és a burgert

Izlandon ma már teljes lelki nyugalommal felelhet igennel az, akitől megkérdezik, arra vár-e, hogy a szájába repüljön a sült galamb. Na jó, majdnem.

Reykjavíkban bevetették a drónokat az étel-házhozszállításban: hamburger, szusi, de akár sör is érkezhet már légi úton az éhes, szomjas izlandiakhoz. Mindez két cég, a drón-logisztikával foglalkozó, izraeli Flytrex és az AHA izlandi online áruház együttműködésének köszönhető.

A szállítmányt a drónok egyelőre nem viszik egészen a megrendelő szájáig, vagyis a küszöbéig. A rendelést egy ember összekészíti, majd rögzíti a repülő szerkezeten, amit aztán útjára bocsájt. A drón egy fix koordinátára érkezik, ahol a csomagot átveszi tőle az a szállító, aki a kézbesíti a címzettnek.

Mindennek az az értelme, hogy a drónok átrepülnek egy széles folyó fölött. Hagyományos, közúti szállítás esetén, a legközelebbi híd is 25 perces kitérőt jelent a sofőrnek. Az AHA úgy számol, hogy napi, átlagos 20 megrendelésüket figyelembe véve, üzemanyag-, és időspórolás tekintetében is bőven megéri a drónok alkalmazása.

A Flytrex azonban azt ígéri nem állnak le a fejlesztéssel, a cél a háztól-házig szállítás, és sokkal több útvonalat próbálnak majd lefedni a drónjaikkal egész Izlandon.

(via Mashable)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik