Tech

Nemcsak a teljesítménye, de az ára is brutális a HP gamer laptopjának

A HP bemutatta minden eddiginél erősebb gaming laptopját, az OMEN X-et. A megszállott gamerek és e-sportolók számára fejlesztett gépnél a thermal-megoldásoknak köszönhetően a zárolatlan processzorok túlhúzhatók, a gyárilag túlhúzott GPU-k és memórialehetőségek pedig zavartalan játékélményt biztosítanak a hagyományosan egyedi dizájnnal kialakított erőgépen.

A legmagasabb szinteken versenyző gamerek szokásait tanulmányozva a HP egy olyan gépet alkotott, ami igyekszik kielégíteni a játékosok minden igényét. Kiváló minőségű alkatrészek, kifinomult hőszabályozás-megoldások, a gyors és reszponzív megjelenítési funkciók, és teljesen személyre szabható mechanikus billentyűzet jellemzik az OMEN X-et.

Forrás: HP

LEGFONTOSABB JELLEMZŐK:

  • Az OMEN Command Center Software egyedi beállítási lehetőségeket, a hardware maximális kihasználhatóságát és a túlhúzható processzor szabályozhatóságát kínálja. Emellett optimalizálja a játékok hálózati forgalmát és csökkenti a késést online játékok esetén.
  • Az Intel Core i7 CPU, a memória túlhúzására alkalmas XMP memóriaopció és a DDR4-2800, valamint a gyárilag túlhúzott NVIDIA GeForce GTX 1080 GPU is kiváló játékélményt biztosít egy gyors, többjátékos, 4K felbontású játék során.
  • RAID0 SSD a gyors bootoláshoz és játék-betöltéshez, valamint PCIe SSD+HDD tárolási opciók a gyors válaszidő és masszív tárolókapacitás érdekében.
  • Egyedi hőszabályozás, hogy a csúcshardware-t a gyári beállításokon túl is használhassuk: ide tartoznak a nagyteljesítményű ventilátorok, az integrált gőzkamra négy 3,5 mm-es hőcsővel, amik javítják a hőátvezetést a GPU-ról és a CPU-ról a négy hátsó sarokba szerelt hőegységre.
Forrás: HP

Az OMEN X minden konfiguráción képes a virtuális valóság kiegészítők meghajtására, továbbá olyan, a játékélményt fokozó, a zavaró külső tényezőket pedig megszüntető tulajdonságokkal rendelkezik, mint:

  • Mechanikus billentyűzet RGB LD háttérvilágítással, azonnali választ biztosító mechanikus kapcsolókkal, amik kényelmet biztosítanak még az intenzívebb játékmenet során is. Az N-Key rollover minden billentyűn megtalálható az anti-ghosting funkció aktiválásához.
  • 17 colos képátlójú 4K kijelző a nagy felbontású tartalmak futtatásához, vagy 120Hz 1080p kijelző a gyors frissítési sebesség és a kifinomult látvány érdekében. A NVIDIA G-Sync technológia a képtöredezettséget csökkenti.
  • DTS Headphone:X a térhatású hangzáshoz bármilyen headsettel és prémium hangzás a HP Dual Speakers with Audio by Bang & Olufsen berendezéssel.
  • HP Audio Boost, amely biztosítja a csúcsteljesítményt a hangszórók túlterhelése nélkül.
  • Áttetsző ablak, hogy látszódjon a laptop belseje, állítható megvilágítással és alumínium kialakítás a prémium és személyre szabható külsőért.

A HP laptopja emellett egyszerű hozzáférést biztosít a HDD/SSD-hez és a RAM-hoz, így könnyedén cserélhetők. Rendelkezik három USB 3.0 Type A, két Thunderbolt 3-certified USB 3.1 TypeC, HDMI 2.0a HDR támogatással, Mini DisplayPort, RI45 és egy multiformátumú médiakártya-olvasó. Ezeket egészíti egészíti ki továbbá egy Dual audio jack csatlakozó, külön mikrofon-bementtel és headset-jackkel.

Ezt a hardverkiépítést és kialakítást persze rendesen meg is kell fizetni: a novembertől elérhető OMEN X Laptop 2799 eurós ajánlott fogyasztói áron kerül a boltokba, ami 850 000 forintot jelent, de ÁFA nélkül, így a magyar üzletekben valószínűleg bőven egymillió felett lesz az árcédula.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik