Tech

Áremeléssel indítja az őszt a Sony

Európa-szerte és Ausztráliában is drágul a PlayStation Plus, Magyarországon az éves előfizetés ára például 15 ezer helyett 18 ezer forint lesz.

A Sony levélben tájékoztatta Playstation Plus előfizetőit arról, hogy augusztus 31-től megemeli a szolgáltatás árát Európában és Ausztráliában.

A magyar felhasználók esetében így változik az egyes előfizetői csomagok ára:

  • Éves: 15.000 forint helyett 18.000 forint
  • Negyedéves: 6000 helyett 7500 forint
  • Havi: 2098 forint helyett 2400 forint

Augusztus 31 előtt még a régi árakon lehet vásárolni előfizetéseket, így aki komolyan gondolkodik egy éves csomagon, annak érdemes az ominózus dátum előtt kinyitni a pénztárcát. Egyébként mi még szerencsésnek számítunk: az amerikai felhasználók már tavaly ősz óta fizetnek többet a PS Plusért.

A Sony azzal magyarázta döntését, hogy “az új árak a jelenlegi piaci helyzetre reagálnak”,  miközben lehetővé teszi a cég számára, hogy az előfizetőknek továbbra is kivételes értéket nyújthassanak.

Aki ezek után nem kívánja megtartani előfizetését, annak azt ajánlják, kapcsolja ki fiókbeállításai közt az automatikus megújítást, máskülönben augusztus 31 után már a megemelt összeget fogja leemelni a rendszer a számláról.

A Sony 2010-ben indult online prémium szolgáltatása az online multiplayer játék lehetősége mellett minden hónapban újabb ingyen játékokat biztosít az előfizetőknek, márciusban már 26,4 millió előfizetője volt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik