Tech

Feladta az Intel, nem gyárt több hordható kütyüt

Leépítette viselhető eszközöket fejlesztő részlegét az Intel, miután nem sikerült érvényesülnie a pár éve még ígéretesnek tűnő piacon. A jövőben a kiterjesztett valóság felé fordulnak.

Mikor a TechCrunch arról írt tavaly, hogy az Intel többé nem fog fejleszteni hordható eszközöket, a félvezetőgyártó azt erőteljesen tagadta. A CNBC legfrissebb értesülései szerint viszont a cég valóban maga mögött hagyja a piacot, és két hete gyakorlatilag teljesen leépítette azon részlegét, amely az okosórákon és fitneszeszközökön dolgozott. Míg tavaly novemberben a fitneszkarkötőket fejlesztő Basis csapat 80 százalékát építette le, mostanra már teljesen leállította divíziót.

Egy másik belsős forrás elmondása szerint az Intel New Technologies Group csoportja pedig a jövőben a kiterjesztett valósággal kapcsolatos fejlesztésekre fog fókuszálni.

Forrás: Basis

Az Intel 2014-ben azzal a céllal vásárolta meg a Basist, hogy berobbanhasson a mindenféle szenzorokkal felszerelt wearables, azaz hordható kütyük  piacára, akkoriban úgy tűnt, hogy ez lehet az egyik legígéretesebb terület a fogyasztói szegmensben.

A termékek viszont nem hoztak maradéktalan sikert: a Basis sorozatba tartozó Peak modellt túlmelegedés miatt vissza kellett hívni, amit nem a javított kiadások követtek, hanem a termék gyártásának leállítása. Egyedül a Titanium nevű termék jelent meg, azóta többre nem is került sor.

Mégsem olyan jó üzlet a viselhető kütyü, kiszállhat a legnagyobb név
Több jel is arra mutat, hogy az Intel nem erőltetné tovább ezt az üzletet, elbocsátások is várhatók.

Az Intel egyelőre nem erősítette meg a hírt, valószínűleg július végén közlik a második negyedéves eredményekkel együtt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik