Mobil

Még könnyebb lesz videózni a WhatsApp-ban

Folyamatosan alakulnak át az üzenetküldők, egyre több funkciót maguk alá passzírozva. Most a WhatsApp újít, hogy ne kelljen a videók letöltésével bajlódni.

A chatprogramok már rég túlléptek azon, hogy csak simán szöveges üzeneteket lehessen küldözgetni egymásnak, esetleg pár képpel megfűszerezve. Emojik, videók, animált gifek, mesterséges intelligencia – mindenki sorban építi be az új funkciókat. A Facebook épp a régi időket idéző anonim chatszobákat tervez Messenger alá, de itt van például a Wire, amely a titkosítás terén turbózta fel magát annyira, hogy a szakértők szerint most ez a világ legbiztonságosabb csevegőkliense.

A WhatsApp a hírek szerint kényelmi szolgáltatással próbál még több felhasználót megfogni (bár már egyébként is egymilliárdnál többen használják, de a Dallas sorozat óta tudjuk, hogy a sok nem elég). A kulcsszó a videó, ugyanis a chatprogram fejlesztői szerint a kommunikáció jövője a mozgóképé (ami egyébként abból a szempontból tény, hogy más források szerint is egyre kevesebbet szeretne olvasni a fiatalok az interneten, inkább képpel-hanggal tálalt információkat fogyasztanának).

whatsapp-video-002

Ha valaki most kap egy videót WhatsApp-on, azt először le kell töltenie ahhoz, hogy meg tudja nézni. Ez változik meg az új kiadásban, amelyet jelenleg Indiában tesztelnek élesben, de a próbaidőszak végén (a tapasztalatok elemzése és a megfelelő változtatások megejtése után) világszerte lehet majd telepíteni, illetve automatikusan frissül azoknál, akiknek már a telefonján figyel.

Az új változatban elég rákattintani a videóra, és az automatikusan lejátszódik, nem kell a letöltésre várni.

Ilyen egyszerű. Egyébként a WhatsApp amúgy is mozgóképes irányba fordult, hiszen több más üzenetküldőhöz hasonlóan nemrég elérhetővé tette a videóhívás lehetőségét is – ezzel ugyan nem volt épp úttörő, hiszen egy csomó másik alkalmazás már tudja ezt, de egy biztos, a jelek szerint 2016 végén a videós csevegés a divat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik