Tech

Mától bárki belebegheti a Nemzetközi Űrállomást

Nemrég még arról írtunk, hogy a Google Street View szolgáltatásának hála most már bárki bejárhatja Ausztrália egyik legnagyobb nevezetességét, az Ulurut, ám a keresőóriás nem állt meg itt, mától az űrbe is kirepítenek bárkit, hogy bejárhassa a Nemzetközi Űrállomás minden zegét-zugát.

Július 20-tól a Google Street View már nemcsak a Földön, de az űrben is lehetővé teszi, hogy alaposan körbenézzünk, hiszen a Google Mapsen belül található Street View funkció segítségével a világon bárki betekinthet a föld körül keringő Nemzetközi Űrállomásra (ISS).

Az idén tizedik évfordulóját ünneplő Street View első antigravitációs gyűjteményét jelenti ez az újdonság, amivel a felhasználók az Űrállomás mind a tizenöt modulját és két ott kikötő járművet, a SpaceX Dragont és az Orbtal Cyngust csodálhatják meg, méghozzá 360 fokban.

Ez az első olyan Street View gyűjtemény, ami jegyzeteket is tartalmaz, ez a „szolgáltatás” korábban csak a Google Arts & Culture alkalmazáson belül volt elérhető. A Nemzetközi Űrállomást bebarangolva olyan érdekes feljegyzésekkel találkozhatunk, mint hogy hol edzenek az űrhajósok, milyen ételeket esznek, és hol végzik a tudományos kísérleteket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik