Tech

Szinte mindenki gyűlöli az új Skype-ot

A Microsoft radikálisan újratervezte a Skype mobilos kinézetét, de a felhasználók gyűlölik.

Míg az androidos felhasználók már több mint egy hónapja látják a Skype frissített dizájnját, addig az iPhone-tulajok számára csak pár hete gördült ki. Az Apple alkalmazásboltjában azóta rohamosan csökken az app értékelése.

A brit App Store-ban jelenleg 1 csillagon áll a a Skype a felhasználók értékelései szerint, de az amerikai boltban sem jobb a helyzet: 3,5 csillagról zuhant le 1,5 csillagra. Hasonló a tendencia az európai felhasználók közt is, és a Google Play Áruházban is megszaporodtak a lesújtó értékelések.

A Microsoft a nulláról tervezte újra a mobilos Skype app kezelőfelületét, de rossz döntésnek bizonyul az, hogy a régóta emlegetett hibák (megbízhatatlan értesítések és szinkronizáció) helyett inkább új csilivili funkciókat vezette be, amik inkább a Messengerre és a Snapchatre hajaznak. Például lehet már emojikat küldeni videohívás közben, vagy ott van a Highlight funkció, ami szintén Snapchat-utánérzetet hagy.

„Ez a legutóbbi frissítés a valaha volt legösszecsapottabb dolog, amit jó ideje láttam” – olvasható az egyik felhasználói értékelésben. „A külső egyáltalán nem emlékeztet a Skype-ra, a csevegőrendszer egy káosz, és a Higlight rendszerről az ordít, hogy olyan sikeresek akarunk lenni, mint a SnapChat”.  A többi értékelő is hasonló hangnemben írt, sokak szerint ez a valaha volt legrosszabb Skype frissítés.

Ez ugyan betudható lehetne annak, hogy egy nagyobb váltás esetén nehezebben barátkoznak meg a felhasználók az új dolgokkal, a Facebook is mindig hasonló reakciókat kap, amikor változtat a hírfolyamon, vagy az idővonalon. A Skype is számos változáson ment keresztül dizájn terén az elmúlt években, de már jó ideje 3-as csillag körül állt összértékelése a nagy változás bevezetése előtt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik