Tech

Szépen bevásárolt a Logitech

A Logitech július 11-én jelentette be, hogy felvásárolja az Astro Gaminget, a konzolos játékvilág egyik vezető fejhallgató gyártóját. Ezzel a két vállalat együttesen a konzolokhoz és PC-khez gyártott játékos fejhallgatók, egerek, billentyűzetek és webkamerák piacának vezető vállalatává válik.

A Logitech 85 millió dollárért vásárolja meg az Astro-t, a folyamat várhatóan augusztus elején zárul le. A cég felvásárlásával a Logitech egy olyan területbe – a konzolos játékpiacba – fektet, amellyel a vállalat gaming üzletágának hosszú távú fejlődését igyekszik biztosítani.

A vásárlásának köszönhetően a 2018-as üzleti évben kétpontos bruttó, valamint – az integrációnak és a nemzetközi terjeszkedésnek köszönhetően – valamivel enyhébb nettó növekedést vár a Logitech.

Az Astro a játékos audio- és az életmódtermékek egyik vezető fejlesztője, emellett világszinten is élen jár a prémium konzolos fejhallgatók piacán. A vállalat legismertebb termékei az A40 és A50, melyeket profi és igazán elhivatott játékosoknak terveztek. A cég legújabb terméke, az A10 ugyanakkor szélesebb körnek hozzáférhető árkategóriában kínálja a vállalat prémium technológiáját.

Forrás: Astro

“Az ASTRO a prémium konzolos fejhallgatókat gyártó cégek egyik legjobbja, emellett a konzolos e-sportolók is többnyire őket választják, ha kiegészítőt keresnek” – mondta el Ujesh Desai, a Logitech G alelnöke és vezérigazgatója.

Mindez kiválóan kiegészíti a Logitech G PC-fókuszát.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik