Tech

Maszturbálós számmal hackelnek meg egyfolytában egy rádiót

rádió
rádió
Egy rádiós kalóz rendszerint átveszi az uralmat a brit Mansfield 103.2 felett, hogy Ivor Biggun maszturbálásról szóló dalával szórakoztassa a hallgatóságot.

A brit médiahatóság egy rádiós kalózt próbál visszanyomozni és elfogni, aki rendszeresen eltéríti a Mansfield 103.2 rádió hullámait. Az elkövető heccből mindig a hetvenes évekbeli botrányos dalt, a The Wanker’s Songot játssza le a frekvencia elfoglalása után, az elmúlt hónapban ezt nyolc alkalommal tette meg. A dalban 36 alkalommal hangzik el a „wanker” szó, amit az angolban a maszturbáló férfiakra használnak.

A helyzet pikantériáját az adja, hogy legutóbb egy családi helyi program élő bejelentkezése közben történt meg a dolog. Tony Delahunty, a Mansfield 103.2 igazgatója szerint több szülő is panaszkodott arra, hogy a gyerekek az autóban dúdolni kezdik a maszturbálós dalt, ami kellemetlen helyzetbe hozza őket.

A rádióhoz érkező hívások szerint többen mókásnak találják az esetet, de felmerül ennek kapcsán az  aggodalom, hogy ha a maszturbálós dal megszállotja képes rá, akkor mások is eltéríthetik az adást, például terroristák.

A brit médiahatóság, az Ofcom komolyan veszi az ügyet, mérnökeik együttműködnek a rádióállomással azon, hogy elkapják az elkövetőt. Úgy hiszik, hogy egy transzmitter segítségével játszhatja le a dalt ugyanazon a frekvencián, felülírva az állomás eredeti programját. A hatóság szóvivője szerint az eset nem gyakori, és nagy teljesítményű transzmitter kell ahhoz, hogy ezt sikerüljön végrehajtani.

A rádió interferencia bűncselekménynek számít, és akár két évig terjedő szabadságvesztés is járhat érte.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik