Tech

Az Amazon már megint valami egészen durvát tervez

Az elektronikus kereskedelemmel foglalkozó amerikai vállalat egy olyan szabadalmat regisztrált a napokban, ami jelen pillanatban még a science-fiction filmeket és regényeket idézi. Ez persze még nem jelent semmit, de az jól látszik, hogy az Amazon folyamatosan előre gondolkodik.

A benyújtott szabadalom “Multi-Level Fulfillment Center for Unmanned Aerial Vehicles” néven fut, és egyelőre csak egy koncepció, de azt jelenti, hogy az Amazon egy olyan több szintes raktárépületben gondolkodik, ami képes lenne kiszolgálni több, nem ember vezette repülő járművet, ami alatt természetesen a drónokat értik.

Ez a szabadalom nemcsak azt jelenti, hogy a kereskedelmi óriás továbbra is lát potenciált a drónos kiszállításban, de azt is, hogy már arra is van tervük, hogy miképp kezelnék ezeket a járműveket. A benyújtott szabadalom alapján kör alakú, többszintes épületből eregetnék a drónokat, méghozzá sűrűn lakott városokban, ezzel cserélve le a teherautókkal közlekedő futárokat.

Egy szabadalom benyújtása persze még semmit nem jelent, de nekünk így is rögtön a Szárnyas fejvadász világa ugrott be. És ha abból indulunk ki, hogy pár év alatt mennyire elterjedté váltak a drónok, illetve ehhez hozzávesszük az Amazon agresszív terjeszkedését (most vásároltak fel a Whoole Foods nevű szupermarket láncot), akkor egyáltalán nem tűnik elképzelhetetlennek, hogy pár év múlva olyan kör alapú raktárépületek jelenjenek meg az amerikai nagyvárosokban, ahonnan drónok százai szállnak ki minden nap, hogy csomagot kézbesítsenek a vásárlóknak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik