Tech

Ez történik a neten egyetlen perc alatt

Az internet már húsz éve része a mindennapoknak, rengeteg dolgot intézünk különböző szolgáltatásoknak hála, de még ennyi idő után is megdöbbentő, ha számszerűsítve látjuk, hogy nagyjából mi is történik hatvan másodperc alatt a világhálón.

Az alábbi infografikát Tham Khai Meng, a New York-i székhelyű Ogilvy & Mather médiaügynökség társ elnöke és fő vezető kreatívja tette közzé a Twitteren, és jól látszik, hogy az internet mennyire beette magát a mindennapi életünkbe 2017-re.

3,5 millió keresés a Google-ben, 900 000 belépés a Facebookra, 16 millió szöveges üzenet, 4,1 millió elindított YouTube-videó, 342 000 letöltés az App Store-ból és a Google Playből, 156 millió elküldött e-mail és ez még nem minden. És mindez tényleg egyetlen perc alatt.

Forrás: Tham Khai Meng / Twitter

A felsorolásban persze megtalálható az Instagram, a Snapchat, a Netflix, a Tinder, a Twitter, és még az is, hogy mennyi pénzt költenek az emberek globálisan hatvan másodperc alatt. Csupán egyetlen dolgot hiányolunk, méghozzá azt, hogy vajon mennyi pornó pörög le ennyi idő alatt, de valószínűleg ezt azért hagyták le az alkotók az infografikáról, mert lehet, hogy túlszárnyalta volna az összes többit együttvéve.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik