Tech
A Facebook logo is seen on various electronic devices on 28 March, 2017. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto)

Átalakulhat a Facebook egyik legfontosabb funkciója

Dömös Zsuzsanna
Dömös Zsuzsanna

újságíró. 2017. 06. 13. 14:35

A közösségi oldal nevéhez hűen elkezd komolyan fókuszálni az online közösségek építésére, azon belül is a csoportokra. Már tesztelik azt, hogyan alakítanák át teljesen a Csoportok funkciót, ezért a mobilappot is átrendezik.
Korábban a témában:

Pár iOS-es felhasználónak feltűnt, hogy teljesen máshol találják a csoportokat a Facebook mobilappjában.

Ez nem véletlen: a közösségi oldal a jövőben jobban szeretne fókuszálni az online közösségekre, ezért a funkció elérhetőségét is átrendezik az appon belül. A Csoportok szekció egy dedikált ikont kap a Beállítások és Értesítések sávjában, így jobban a felhasználó szeme elé kerül.

Az ikont lenyitva a Csoportok fül az app közepén jelenik meg, három fő füllel, felettük pedig egy keresősávval. Az első a Felfedezés (Discover), ami alatt ajánlásokat kapunk olyan további csoportokra, ami az érdeklődési körünk alapján érdekelhet minket. Ezeket kategóriákba rendezve (Étel, Sport, Zene) találjuk. Továbbá azokat a közösségeket is listázza, amelyeknek barátaink már tagjai.

A Csoportokon belüli harmadik fülön pedig saját csoportot nyithatunk, illetve kezelhetjük azokat. Ezt egyelőre csak a felhasználók szűk köre teszteli, kérdéses, hogy mikor kerül be élesben.

Forrás: Facebook

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója szerint a csoportok (legyen szó olyan privát, vagy nyitott közösségekről, amik egy adott érdeklődési körre épülnek) nagy szerepet játszhatnak a közösségi oldal növekedésében, és sokkal jobban szeretnének fókuszálni az online közösségépítésre, ami a Facebook egyik hajtóerejévé válhat.

Februárban írt 6000 szavas esszéjében is megemlítette ennek fontosságát a Facebook-atya.

„Több mint egymilliárd aktív tagja van a facebookos csoportoknak, de sokan nem keresnek maguktól csoportokat – barátok hívják meg őket, vagy a Facebook ajánlja. Ha tudunk fejleszteni az ajánlórendszerünkön, és értékes közösségeken keresztül kötjük össze az embereket, erősíthetjük a közösségi szerkezetet.”

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.