Tech

Nem számítottunk arra, hogy ez lesz a Nintendo első VR-játéka

A Nintendo bejelentette az E3-on első virtuálisvalóság-játékát, ami nem más, mint a népszerű Mario Kart VR-változata. Sajnos csak a játékosok szűk rétege élvezheti, kizárólag egy tokiói árkádteremben lesz elérhető.

A Nintendo egyik legsikeresebb Mario-sorozata, az autóversenyzős Mario Kart kap elsőként virtuálisvalóság-változatot, bár egyelőre csak a játékosok szűk rétege élvezheti majd. A Mario Kart Arcade GP VR  a tokió VR Zone nevű játékteremben lesz játszható, otthonra nem zsákolhatjuk be a programot.

A fejlesztők játékmenet terén nem különösebben változtattak az eddig bevált sikerrecepten, megmaradnak az olyan jól ismert elemek, mint a hajigálható páncélok és csapdák, az őrült figurák és járgányok, de az élményt kifejezetten VR-ra szabták.

A játékbeli autókhoz hasonló árkádszékekbe pattanva, virtuálisvalóság-sisakkal a fejben taposhatnak gázra a játékosok az őrült futamok világában, természetesen belső nézetből.

A szoftver a HTC Vive headsettel kompatibilis, és a mozgásérzékelős csuklópántoknak köszönhetően a tárgyak kézmozdulatokkal dobálhatók a versenytársakhoz.

Ez a Nintendo első meghatározó próbálkozása a virtuális valóság irányában, de egyelőre még nem tiszta, hogy mik a cég további tervei, hiszen jelenleg főleg a mobilos fejlesztésekre fókuszálnak. Arról sem nagyon hallani, hogy dolgoznának valamilyen saját VR-eszközökön, épp ezért érdekes a VR-os árkádjáték bejelentése.

A Mario Kart VR a Bandai Namco július 14-én megnyíló virtuális árkádtermében lesz játszható Tokióban, ahol ezen felül olyan virtuális tartalmak közt is válogathatnak a játékosok, amik a Ghost in the Shell, az Evangelion, és a Dragon Ball világában játszódnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik