Tech

Hackerek zsarolják a zseniális szerepjáték készítőit

Adatlopás áldozata lett a rendkívül népszerű The Witcher-szériát is fejlesztő lengyel CD Projekt Red játékstúdió, a hackerek váltságdíjat követelnek. Azzal fenyegetik a céget, ha nem fizetnek, közzéteszik a következő nagy játékukhoz, a Cyberpunk 2077-hez kapcsolódó korai dokumentumokat.

Tavaly és idén hatalmasat ugrott a zsarolóvírusos támadások száma, elég csak a pár hete történt WannaCry-kártevő elképesztő méretű pusztítására gondolni. A kártevőkkel kórházak, intézmények béníthatók meg amellett, hogy a hétköznapi felhasználók személyes fájljait is zárolják.

Több alkalommal zsaroltak meg hackerek filmstúdiókat is ellopott filmjeiket kiszivárogtatásával, legutóbb a Karib-tenger kalózai ötödik részének kiadásával fenyegetőztek támadók. Ebből eddig a játékstúdiók kimaradtak, most azonban a lengyel CD Projekt Redet támadták be, akik a The Witcher nevű szerepjátékos szériával robbantak be a játékiparba.

Az egyik legjobban várt szerepjátékról szivárogtatnának. Forrás: CD Projekt Red

A stúdió Twitteren ismerte el a támadást, és közölték, hogy nem fognak fizetni.

„Kedves játékosok! Ismeretlen támadó (vagy támadók) értesítettek minket arról, hogy hozzáfértek a CD PROJEKT RED belsős fájljaihoz. Ezek közt olyan dokumentumok is vannak, amelyek következő játékunk, a Cyberpunk 2077 korai terveihez kapcsolódnak. Váltságdíjat követelnek, aminek ha nem teszünk eleget, nyilvánosságra hozzák a lopott fájlokat.

Nem fogunk fizetni a személyeknek, mivel ennek ellenére is publikálhatják a fájlokat. Az illetékes hatóságokat értesítjük a helyzetről. A dokumentumok régiek, és nem reprezentálják megfelelően a játék jelenlegi állapotát.

Ha várjátok azt, hogy a Cyberpunk 2077-tel játszhassatok, ajánljuk számotokra, hogy kerüljetek bármi olyan információt, ami nem egyenesen a CD PROJEKT RED-től származik. Amikor eljön az ideje, tőlünk fogtok hallani a Cyberpunk 2077-ről.”

A Cyberpunk 2077 a cég következő nagy dobásának ígérkezik, a nyíltvilágú szerepjáték alapját a Cyberpunk 2020 nevű asztali szerepjáték adja, ezért szerepjátékosok ezrei várják nagy lelkesedéssel a 2012 óta készülő programot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik