Tech

Jó hír: jön a repeta a Witcherből

Már külön is játszható a Witcher játékszériából megismert kártyajáték, a Gwent.

Egyre jobb híreket kapnak az Andrzej Sapkowski lengyel fantasy-író Witcher-szériájának rajongói: a könyveken alapuló játékot fejlesztő CD Projekt RED ugyan dicsőséges megálljt parancsolj a szériának a többszörösen legendás harmadik játék után, a franchise azonban dübörög tovább. Az elmúlt hetekben jött a hír, hogy a Netflix berendelte a Witcher-sorozatot (és a főszereplő Geralt jelentősen el fog térni attól a karaktertől, akit a játékban ismerhettünk meg), a héten pedig egy más jellegű, de szintén örömteli hír érkezett: elindult a Witcher 3-ból megismert kocsmai kártyajáték, a Gwent nyílt bétája.

Ha valaki nem ismerné a Gwentet: kétszemélyes, körökre osztott kártyajáték, amelyben összecsapásokat kell levezényelnünk a játékosok osztagai között egy harcmezőn – saját kártyáinkkal kell ütőképesebb (több pontot érő) lapokat lehelyezni az ellenféllel szemben úgy, hogy az összecsapást jelentő három körből kettőt mi nyerünk.

A játék szabályai amúgy nem túl bonyolultak (a játékban egy kocsmai kártyajátékról van szó, csak hogy a taktikai felkészültség szintjét is helyretegyük), a Gwent egy párperces tutorial során el is magyarázza a szabályokat, a Witcher 3 változatához képest kialakított eltérésekkel együtt. Ráadásul a tutorialt Ciri és Geralt hangszínészei mondják fel, úgyhogy aki hiányolta a sorozat közkedvelt karaktereit, most boldogabban lélegezhet egy ideig.

A gyűjtögetős kártyajátékok (CCG) szellemében mi állíthatjuk össze paklinkat különböző lapokból, amelyeket mi kapunk a játék elején, mi nyerünk más játékosoktól (teljesen értelemszerűen küzdhetünk a gép, barátaink, illetve teljesen random játékosok ellen) győzelem során, illetve mi veszünk a győzelem során kapott különböző tokenekből – a bronz, ezüst, arany típusú kártyák egyre nagyobb előnyöket adnak nekünk a játékban és egyre ritkábbak is.

A játék ingyenesen szerezhető be beta PC, PS4 és Xbox One platformokra – jelenleg open beta, azaz már kipróbálható, de még bőven alakítandó változatban van – több információt a playgwent.com-on szerezhetünk be.

Megjelenési dátumról még nem tudunk pontosat, de remélhetőleg a Gwent lefoglal minket, amíg meg nem érkezik a Netflixes sorozat (aki sorozatot akarna nézni belőle, tudjon róla, hogy forgattak már belőle egy 13 részes évadot 2002-ben). Aki amúgy a Witcher 3-mal még nem játszott, de most kedvet kapott hozzá, köszönje meg a sorsnak az egész jó konstellációt – a héten még féláron szerezhető be a GOG.comról a Game of The Year változata, minden eddig megjelent kiegészítővel együtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik