Tech

Ide jutott az emberiség: automatából vehetünk lájkokat

Ha éppen Moszkvában járunk, már 240 forintnyi rubelért felturbózhatjuk önbizalmunkat egy automatának köszönhetően, ami hamis lájkokat és követőket ad az Instagramon.

Az elmúlt években az egyre terebélyesebb közösségi hálók magukkal hozták azt is, hogy sok felhasználó egyre nagyobb nyomást érez arra, hogy érdekes és boldog élet képét fesse magáról. Sok esetben akár vásárolt lájkokhoz, követőkhöz is folyamodnak annak érdekében, hogy népszerűbbnek tűnjenek az online felületeken.

Oroszországban már oda fajult a dolog, hogy automatából vásárolhatók kedvelések az aznapi szelfinkre – éppúgy, mintha kólát vennénk.

Egy orosz újságíró figyelt fel Moszkva egyik legnagyobb bevásárlóközpontjában arra a “lájkmasinára”, ami pénzért cserébe rögtön megnöveli a felhasználó követőinek és a kedvelések számát az Instagramon, vagy az orosz Vkontakte közösségi oldalon.

Mindezt rendkívül alacsony áron: 50 rubelért (240 forintért) 100 kedvelést kapunk hamis Instagram-profilokról, dupla ennyiért pedig jár a plusz száz követő is.

Még mélyebben a zsebbe nyúlva már egész jól megalapozható az online hírnév: 230 ezer forintnak megfelelő rubelért 150 ezer hamis követő kezdi el hirtelen követni a profilt, “akik” gondoskodnak arról, hogy minden poszton legyen legalább 1500 szívecske.

Hogy a szerkezet még ördögibb legyen, a fake-követők mellett még szelfiket is készít helyben.

A Twitteren közzétett poszt után az újságírónak többen is írtak, hogy láttak ilyen gépeket más orosz városokban is, így minden bizonnyal ez egy egyre elterjedtebb megoldássá válhat az oroszoknál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik