Tech

Így tölthet fel PC-ről is fotókat az Instagramra

Egy alkalmazás megadja nekünk, amire mindig is vágytunk: asztali gépről tölthetünk fel képeket az Instagramra.

Ugyan az Instagram nemrég lehetővé tette, hogy a felhasználók asztali gépekről is küldhessenek egymásnak üzenetben fotókat és videóüzeneteket böngészőkön keresztül, még mindig nincs lehetőség ilyen módon képeket posztolni a profilunkra – legalábbis hivatalos úton.

A Poster nevű külsős alkalmazás készítőinek köszönhetően viszont becsaphatjuk az Instagramot, és asztali gépről is feltölthetjük képeinket, bármiféle mobileszköz nélkül.

A nem hivatalos Instagram kliens hűen utánozza az eredeti felület megjelenését, az alatta nyugvó kódot az Electron nevű alkalmazás-keretrendszerben írták. Ennek segítségével lehet HTML, CSS, Javascript felhasználásával olyan natív asztali appokat írni, amik futnak Windowson, Linuxon és Mac OS X-en is.

Forrás: Luka Marr (GitHub)

A felhasználó dolga mindössze annyi, hogy letöltse és telepítse az alkalmazás telepítőjét erről a GitHub-linkről, majd megadja bejelentkezési adatait.

Egyelőre még csak Macre érhető el, de a fejlesztők elmondása szerint hamarosan Windowsra is megérkezik. Kérdéses, megéri-e, hiszen az Instagram folyamatosan blokkolja és irtja azokat az alkalmazások hozzáférését, amelyek lehetővé próbálják tenni a képfeltöltést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik