Tech

Vallási fanatikusok között csapunk szét a Far Cry 5-ben

2018 februárjában érkezik a Far Cry-játéksorozat ötödik része, ami ezúttal az Egyesült Államokba, azon belül is a festői szépségű Montanába kalauzolja a játékost, ahol egy fanatikus szektával gyűlik meg a bajunk. A videojátékhoz kijött az első előzetes, ami gyönyörű látványt és (ezúttal is) rengeteg akciót ígér.

A sztori szerint a fiktív montanai Hope County új megbízottját fogjuk irányítani, és az érkezésünk felgyorsítja egy fanatikus szekta, a Project at the Eden’s Gate által évek óta tervezett csendes puccs folyamatát, ami a vidék erőszakos elfoglalásában csúcsosodik ki.

A főhősünkkel váratlanul egy hatalmi harc közepén találjuk magunkat, ahol meg kell zavarnia a Project at Eden’s Gate gondosan kidolgozott tervét, miközben kirobbantjuk az ellenállást, hogy Hope County közössége felszabaduljon a fanatikusok elnyomása alól.

A szekta elleni harc során egyedi helyszínekre látogathatunk Hope County-szerte, ráadásul a fejlesztők ígérete szerint minden eltérő terület más-más játékélménnyel vár majd minket. Utazásunk során repülőgépeket is vezethetünk, és akár még légi csatákba is bonyolódhatunk a szekta tagjaival.

Miközben levadásszuk a fanatikusokat, alapanyagokat kell gyűjtenünk a túléléshez, továbbá ikonikus amerikai izomautók, kamionok, ATV-k és hajók kormánya mögé ülhetünk. A járművek fedezékként is használhatók az állatok támadásaival szemben, de akkor is nagy szolgálatot tesznek majd, ha gyors menekülésre lesz szükség, ha esetleg nem a tervek szerint alakulnának a dolgaink.

Forrás: Ubisoft

A szekta legyőzéséhez minden kezükbe akadó fegyvert be kell vetnünk, a lőfegyvereken és gránátokon át egészen az olyan közelharci eszközökig, mint például a kalapács vagy a baseball ütő. Főhősünk emellett harcostársakat toborozhat a karakterek széles kínálatából, vagy akár különleges állatokat – például medvéket és pumákat – is magunk mellé állíthatunk.

A Far Cry 5 2018. február 27-én kerül a boltok polcaira, PlayStation 4-re, Xbox One-ra, PC-re, és elérhető lesz a Microsoft egyelőre csak Project Scorpio néven ismert új konzoljára is. A Ubisoft továbbá azt is bejelentette, hogy ezúttal két fős kooperatív módban is végigküzdhetjük a játék sztoriját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik