Tech

A kommentekre is nyomhatunk dühös fejet a Facebookon

Folytatják hódító útjukat a Facebook reakciói: már nemcsak posztoknál és a csetes beszélgetésekben használhatjuk a fejecskéket, hanem a bejegyzések alatti kommentekre is jól rányomhatjuk azokat.

Most már tényleg színes emojiktól fog hemzsegni a Facebook-falunk, akár tetszik, akár nem. Mától több netező is meglepetten tapasztalhatja, hogy nemcsak lájkot nyomhat a posztok alatti hozzászólásokra. Alig egy hónappal azután, hogy a Facebook a messengeres csevegésekben is elérhetővé tette a reakciók használatát, most a kommentek jönnek.

A lájkoláson túl megjelentek az “Imádom”, “Haha”, “Hűha”, a “Szomorú”, és a “Dühös” fejecskék. A funkció fokozatosan gördül ki, így valószínűleg még nem mindenki számára elérhető, de mi már láttuk az asztali és mobilos verzióban is.

Sírnak és hahotáznak. Forrás: 24.hu

Ahogy a posztoknál, úgy a kommenteknél is egyszerűen tudunk emojit nyomni: ha a Tetszikre húzzuk a kurzort (vagy tappolunk az ujjunkkal), előbukkan a reakciók palettáját tartalmazó buborék. A kommentekre érkezett reakciók ezután megjelennek a komment alatti sávban, ahol a keltezés időpontja mellett a lájk és a válasz funkció is elérhető.

És hogy erre mi szükség volt? A Facebook szóvivője elmondása szerint maguk a felhasználók kérték az újítást. „Az emberek jelezték, hogy szeretnék többféle módon kifejezni érzéseiket egy-egy facebookos párbeszéd kapcsán, ezért a kommenteknél is elérhetővé tettük a reakciókat”.

Mi viszont még nem vagyunk benne biztosak, hogy valóban szükségünk lenne ilyen részletességű visszacsatolásra. Mi lesz a következő? Reagálhatunk mások reakcióira?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik