Tech

A nyomtatód nagyobb veszélyt jelent, mint gondolnád

A világon használt több százmillió nyomtatásra alkalmas készülék mindössze két százaléka tekinthető biztonságosnak, és a védetlen gépeken keresztül bárki kiszolgáltatottá válhat a rosszban sántikáló hekkereknek.

Elsőre talán nem is gondolnánk, hogy a nyomtatók mennyire gyenge pontjai lehetnek egy informatikai rendszernek. Ezzel kapcsolatban nyújt némi felvilágosítást az a remek (magyar felirattal is nézhető) kisfilm, amiben a témát kiválóan boncolgató Mr. Robot egyik sztárja, Christian Slater mutatja be, hogy egy nyomtató mekkora veszélyt jelenthet egy cég számára.

A kifejezetten igényes, a Rami Malek főszereplésével készült sorozat képi világát és hangulatát remekül megidéző hat és fél perces filmecskét a HP hozta tető alá, azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a kiberbiztonság fontosságára, illetve a saját megoldásaikra, amelyekkel a valóságban megelőzhetők a The Wolf-ban látható kellemetlen incidensek.

A modern multifunkciós nyomtatók egyre inkább hasonlítanak a személyi számítógépekre, és a világon használt több százmillió ilyen készülékből jelenleg mindössze két százalék tekinthető biztonságosnak.

A HP az új A3 termékcsaládját az elérhető legfejlettebb biztonsági funkciókkal rendelkező gépekként reklámozza: a nagyvállalati multifunkciós nyomtatók magas fokú védelmet biztosítanak minden céges eszköznek, adatnak és dokumentumnak, ezzel elősegítve a kisfilmben ügyesen prezentált külső támadások kivédéséhez elengedhetetlen biztonságos rendszer kialakítását.

A vállalat új A3 portfóliója viszont nemcsak fejlett biztonsági megoldásokat nyújt: a HP PageWide technológia megfizethető árú színes nyomtatást biztosít, a HP Smart Device Services technológia pedig hosszabb aktív üzemidőt garantál a felhasználók számára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik