Tech

Már nem kell szupernépszerűnek lenned, hogy mobilról élőzhess a YouTube-on

A Google az elmúlt napokban szép csendben kibővítette azon YouTube-felhasználók körét, akik a telefonjukról is indíthatnak élő adást a csatornájukra.

A YouTube-on február óta elérhető a lehetőség, hogy a saját csatornával rendelkező felhasználók élő adást indítsanak valamilyen hordozható eszköz (okostelefon, tablet) segítségével. A funkció viszont nem volt elérhető mindenki számára: csak azoknak jelent meg az élőzés lehetősége, akik legalább 10000 feliratkozóval rendelkeznek.

Ennek viszont vége, hiszen az elmúlt napokban a Google mérsékelte ezt a számot, méghozzá 1000 feliratkozóra, így a mobilos élőzés lehetőségéhez most már nem feltétlenül kell szupernépszerű felhasználónak lenni, a kisebb csatornák is élhetnek az új funkció adta lehetőségekkel.

Forrás: 24.hu

Persze felmerül a kérdés, hogy a Google vajon miért nem teszi elérhetővé mindenki számára a mobilos élő streamet? A döntésnek egyrészt technikai okai lehetnek, hiszen az élő közvetítés biztosításának megteremtése nem kis feladat, másrészt a nemrég kirobbant YouTube hirdetési balhé után (kifejezetten nagy cégek vonták vissza a reklámjaikat, mert megkérdőjelezhető videók mellett jelentek meg) nincs azon mit csodálkozni, hogy a cég nem teszi elérhetővé mindenki számára ezt a lehetőséget.

Az 1000 feliratkozós limitnél azért jóval nagyobb az esélye, hogy olyanok nem fognak illegális vagy megkérdőjelezhető tartalmat közvetíteni, akik bármikor elveszíthetik a már sokak által bekövetett, nem kevés munka és idő ráfordításával népszerűvé tett csatornájukat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik