Tech

Külön YouTube app készült a lassú internethez

Indiában már elérhető a YouTube Go, amit kifejezetten azért fejlesztett a Google, hogy azok is tudjanak videókat nézni, akiknek csak kifejezetten lassú internethez van hozzáférésük.

A Google tavaly jelentette be a YouTube Go érkezését a Google for India eseményen, és a cég bejelentette, hogy az applikáció béta verziója már elérhető az indiai felhasználók számára a Google Play-en.

A YouTube Go kifejezetten azoknak készült, akiknek csak lassú internethez van hozzáférése, és nem véletlen, hogy a Google első körben Indiában tette elérhetővé az alkalmazást. Az országban hiába nő rohamosan a netkapcsolattal rendelkezők száma, az infrastruktúra nem képes kiszolgálni a növekvő igényeket, és csak a felhasználók 30%-a fér hozzá 4Mbps-nél gyorsabb internethez.

Külön YouTube app készült a lassú internethez 1
Forrás: Google

Az új appban hagyományos módon lehet keresni és nézni a tartalakat, ugyanakkor a felhasználók a szokottnál nagyobb kontrollt kapnak a videók felett. A -ban elérhető egy gyors előnézet, mielőtt elindítanánk a megtekintést, illetve azt is szabályozhatjuk, hogy milyen minőségű videót szeretnénk látni. Az alkalmazás például pontosan kiírja, hogy mekkora adatmennyiséget igényelnek a különböző minőségű mozgóképek.

Az appon belül lehetőség van a videók lementésére és utólagos megtekintésére, illetve található benne egy olyan funkció, amivel akár internetkapcsolat nélkül is megoszthatjuk a letöltött tartalmainkat más, a közelünkben lévő felhasználókkal.

A Google eredetileg 2016-ra tervezte a YouTube Go indulását, de a tesztelések elhúzódtak, a frissen kiadott béta verzió pedig egyelőre csak Indiában érhető el. A cég ugyanakkor gőzerővel dolgozik a stabil 1.0-s változaton, és a terveik között szerepel, hogy az alkalmazást más fejlődő országok felhasználói számára is elérhetővé tegyék.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik