Tech

Tavasszal új erőre kaphat a Pokémon-őrület

Tavaly ilyenkor még nem is tudtunk róla, két hónappal később pedig már mindenki a Pokémon GO-val játszott. A zsebszörnyes mobiljáték körüli hatalmas médiahiszti ugyan pár hét után lelohadt, de ha a fejlesztőkön múlik, idén megint tele lesznek az utcák a virtuális lényeket kergető emberekkel.

Az Androidra és iOS-re egyaránt ingyenesen letölthető Pokémon GO-t övező hatalmas felhajtás ugyan 2016. őszére teljesen lecsillapodott, de ez koránt sem jelenti azt, hogy a mobiljáték eltűnt volna a süllyesztőben.

Az aktív játékosok száma továbbra is milliókra rúg, és a kezdetben kissé összeszedetlen Niantic is gatyába rázta a fejlesztést: folyamatosan jelentkeznek új funkciókkal, szépen bővül a befogható pokémonok száma, és megjelentek az olyan időszakos, mindenféle jutalmakat és könnyebbségeket nyújtó események, amik rendre visszacsábítják a játékosokat a programhoz.

A Pokémon GO tehát köszöni, de jól van, és hamarosan ismét tetőfokára hághat a szörnyvadászos őrület, ráadásul nemcsak azért, mert az egyre jobb időben szívesebben mozdulnak ki a szabadba az emberek.

Forrás: 24.hu

Legalábbis erre utal a fejlesztők legújabb blogposztja, amiben egyrészt köszönetet mondanak a rajongóknak, másrészt belengetnek egy olyan tavaszi frissítést, ami ismét milliókat mozgathat meg.

Habár a bejegyzésből konkrétumok nem derülnek ki, az már biztos, hogy a tavasz folyamán egy olyan update érkezik majd a mobileszközeinkre, ami a közös, kooperatív játék lehetőségét nyújtja és eddig meg nem nevezett közösségi funkciókat vezet be.

Forrás: AFP PHOTO / NOEL CELIS

Habár egyelőre csak találgatni tudunk a beharangozott frissítés tartalmát illetően (Lehet majd a Gymeken kívül is harcolni? Közösen lehet Gyemeket támadni? Megjelenik a kereskedés?), azon egyáltalán nem lennénk meglepődve, ha a régóta várt funkciók megjelenésével ismét megtelnének az utcák és egyéb közterek a telefonjukkal zsebszörnyekre vadászó tömegekkel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik