Tech

A Facebook szellemet csinál a barátainkból

Apró változást eszközöl a Facebook azért, hogy a közösségi oldalon is többen használják a 24 óra után eltűnő posztokat. Már a hozzánk legközelebb álló, de amúgy nem posztoló barátok is felbukkannak a sávban egy szürke karikában.

Egy ideje már a magyar felhasználók hírfolyamának tetején is látható a Facebook Stories funkció (nálunk „ A történeted” címen fut), amit először a Messenger csevegőben vezettek be. Ugyan a cég még nem közölt pontos számot arról, hogy hány felhasználó használja aktívan, láthatóan szinte senkit nem érdekelnek a 24 óra után maguktól eltűnő posztok. Elég csak megnézni, hogy mi a helyzet a saját ismerősi körünkben.

A közösségi oldal egy apró újítással próbálja vonzóbbá tenni a funkciót: ahelyett, hogy csak a posztoló barátok ikonja árválkodna az amúgy üres sávban, azt végig kitölti a többi barát elszürkített profilképével is. Nem meglepő módon azokat emeli előre „szellemprofilként”, akikkel a legtöbb interakciót folytatjuk, attól függetlenül, hogy valaha is használták-e a Storiest.

Bár elsőre úgy tűnik, hogy ők is posztoltak, a szürke „szellemportrékra” kattintva az oldal közli velünk, hogy adott ismerős mostanában nem tett közzé sztorit. Ebben nincs is semmi meglepő: sokan még mindig nem tudják mire, vagy miért jó az új funkció, aki pedig igen, az inkább az ötletgazda Snapchaten, vagy az Instagramon használja azt. Bár Magyarországon már első körben kigördült a Facebook Stories, számos országba csak múlt héten érkezett meg.

Az újítás pár ismerősünk mobilappjában már felbukkant, és mint minden funkció, valószínűleg ez is fokozatosan, akár több nappal később fog megjelenni a többi felhasználó telefonos alkalmazásában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik