Tech
London, 2016. augusztus 11.
2016. február 5-i képen Julian Assange, a WikiLeaks oknyomozó internetes portál alapítója sajtótájékoztatót tart menedékhelyén, Ecuador londoni nagykövetségén, ahová négy éve menekült, mert a brit hatóságok jóváhagyták kiadatását Svédországnak. Ecuador 2016. augusztus 11-én engedélyt adott, hogy svéd ügyészek kihallgathassák a londoni nagykövetségén meghúzódó Assange-t az ellene szexuális erõszak vádjával folyó eljárásban. (MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga)

Megosztaná a techcégekkel a CIA trükkjeit a Wikileaks

Molnár Zoltán
Molnár Zoltán

újságíró. 2017. 03. 09. 18:41

A szivárogtató szervezet a techcégeknek akar kedvezni azzal, hogy előbb közli velük, a CIA milyen réseiket használja ki.
Korábban a témában:

Julian Assange, a Wikileaks szivárogtató oldal egyik atyja azt nyilatkozta, mielőtt újabb dokumentumokat közölnek a CIA titkos megfigyeléseiről, előbb a techcégeknek fognak szólni erről. Ugyanis az amerikai hírszerző szolgálatról kiderült, kihasználja az applikációk és szoftverek gyengeségeit, biztonsági réseit.

Eközben az amerikai szövetségi ügynökségek kiterjedt vizsgálatot indítottak, és persze beszóltak a Wikileaks-csapatnak. Heather Fritz Horniak, a CIA szóvivője egyenesen azt mondta:

Julian Assange nem éppen az igazság és integritás bástyája.

Hozzátette, az Egyesült Államok változatlanul “agresszíven” gyűjteni fogja az információkat a határokon túlról, hogy megvédje a nemzetet a terroristáktól és ellenséges országoktól. Eközben a Google és az Apple bejelentette, hogy ellenintézkedéseket tervez, hogy megvédje a rendszereit a CIA-tól.

Assange mindenesetre azt mondja, ők semlegesek a kérdésben, egyedül a kommunikációs technológiát akarják megvédeni. Szerinte a hírszerző szervezetek hetek óta tudtak róla, hogy a Wikileaks megszerezte az anyagot, de nem tettek semmit a kiszivárogtatás ellen. Assange-ék szerint olyan félrevezető malware-eket is terjesztenek az amerikaiak, hogy a fertőzött gép tulaja azt higgye, az oroszok vagy a kínaiak hekkelték meg az eszközét.

(BBC News)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.