Tech

Hologramként kampányolt a francia elnökjelölt

Monsieur Mélenchon halad a technikával, két helyen nagygyűlésezett egyszerre.

Meredek technikai húzást talált ki Jean-Luc Mélenchon, a francia elnökválasztás szélsőbalos jelöltje: hologramként kampányolt – írja a France24. Személyesen Lyonban tartott nagygyűlést – ugyanott, ahol épp Marine Le Pen, a szélsőjobb jelöltje -, de a párizsiakat sem akarta cserben hagyni, ott hologramként vetítették ki őt és beszédét.

Hol vagyok? Lyonban vagyok… és most Párizsban.

Így mókázott Mélenchon, akit alaposan megtapsoltak a párizsi elővárosban, Aubervilliers-ben. A technikai trükköt műholdak segítségével az Adrénaline nevű cég vitte végbe, 30-40 ezer eurós áron (9,3-12,4 millió forint).

A dolog azért nem volt teljesen élő, két percet csúszott a hologram a valós időben elhangzott szavakhoz képest. Mélenchon szép szavakkal indokolta a technikai újítást:

a hologram “egy alkalom lehet, hogy felfedezzük, amit mindenki tud: hogy ha az emberi szellem feltalál, ha nem helyezik fölé a bőrszín, a vallás vagy a nem körülményeit, akkor a képzelet kiszabadítja önmagát és megosztja a tudást.”

A jelölt sajtósa szerint 12 ezren hallgatták élőben Mélenchont, hatezren pedig a kivetített mására bámultak. Ha a 12 ezres szám igaz, akkor az övé volt az utóbbi napok legsikeresebb lyoni nagygyűlése: Le Pen és a centrista-független Emmanuel Macron is cirka 10-10 ezer főt vonzott. Jelenleg amúgy épp Le Pent és Macront tartják a második forduló nagy esélyesének.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik