Tech

Óriási bakit okozott a tévébemondó: online vásárlást indított

A hangja aktivált egy csomó digitális titkárt, beindultak a babaház-rendelések.

Talán már senkinek nem kell magyarázni, hogy mi is az az Amazon Echo, hiszen Amerika egyik legnépszerűbb karácsonyi ajándékát rengeteget emlegetjük mostanában. Legutóbb tíz napja írtunk róla, hogy a digitális asszisztens tévedésből pornókeresést indított egy kisgyereknek – de most még ennél is nagyobb hülyeséget csinált.

Egy hatéves texasi kislány bemondta Alexának (így kell szólítani az eszközt), hogy szeretne egy babaházat, aztán volt nagy csodálkozás otthon, amikor kiszállítottak a családnak egy 170 dolláros (50 ezer forint értékű) játékot, továbbá – rejtélyes okokból – két kiló süteményt is.

De ez még csak a történet kezdete.

Az újabb csavar akkor következett, amikor egy tévéműsorban beszámoltak a fenti esetről, és a műsorvezető a riport után kijelentette:

Imádtam, ahogy a kislány azt mondta: Alexa rendelt nekem egy babaházat”.

Az Amazon Echo az Alexa szó elhangzása után azonnal aktiválja magát, és sajnos nem tudott különbséget tenni a gazdája hangja és a tévébemondó orgánuma között,

így ebben a pillanatban – a hangutasításnak engedelmeskedve – több tucat háztartásban beindult az Amazon Echo, és kísérletet tett arra, hogy rendeljen egy babaházat.

Mivel online vásárlás esetén természetesen a készülék rákérdez még egyszer a szándékra, és egy határozott igennel meg kell erősíteni a parancsot, így senki nem járt pórul, de a tévécsatornához beérkezett panaszok száma jelentős volt.

 

Kiemelt fotó: Europress/Getty

Ajánlott videó

Olvasói sztorik