Tech

Kamu Super Mario játékok nyomulnak Androidon

Csúcson pörög az iPhone-os Mario, úgyhogy máris hamisítják Androidra.

Az iPhone-ra megjelent Super Mario Run olyan durván nyitott, mint amit az elmúlt időszakban csupán a Pokémon Go tudott produkálni, így nem lehetett csodálkozni azon, hogy az App Store kártyavár módjára omlott össze a játékosok letöltési szorgalma végett. Androidra azonban még várni kell egy darabig, de a jelek szerint akadnak, akik megpróbálják ezt az időszakot lerövidíteni, igaz, nem túl gusztusos módon.
Az van ugyanis, hogy a Google operációs rendszerére megjelent néhány kamu Super Mario Run, ami azokat a játékosokat, akik eddig biciklibelsőben éltek, talán még össze is tud zavarni.Az egyik ilyen cím a Mario Run Jumper nevet viseli, amiről a Google azt nyilatkozta a CNET-nek, hogy már elcsípte a “bűnöst”, és eltávolította a kínálatból.  Másrészt elég csak megnézni a fejlesztő nevét is a Play Store-ban, és máris ott a bukta.

Így néz ki a Super Plumber Run Kép: Turn-on.de
Így néz ki a Super Plumber Run
Kép: Turn-on.de

Ugyanakkor a CNET kiszúrt egy másikat, ami Super Plumber Run névre hallgat, de elvileg a gigacég ezt is levadászta. Aki tehát nem szeretné, hogy csőbe húzzák, annak érdemes jól az eszébe vésni, hogy a Super Mario Run
egy darabig még nem jelenik meg Androidra.

Milliósok klubja

Az Apptopia elemző szerint a Super Mario Run az első napján 2,85 milliós letöltést produkált, ami rendesen ráver a Pokémon Góra, melynél az első 24 óra után 900 ezren állt ez a szám, majd pedig a harmadik nap végére 5,6 millióra emelkedett.

Ugyanakkor nem teljesen korrekt az összehasonlítás, tekintve, hogy a vízvezeték szerelő már megjelenésének pillanatában 150 országban vált elérhetővé, míg a Pokémon esetében mindössze háromban örvendezhettek az első napokban.

Ám ennek ellenére a Pokémon Go tartja a rekordot a listán, melyen az első hét legtöbb letöltése van, de azt az App Store nem árulja el, hogy pontosan mekkora ez a szám.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik