Mobil

Mario kinyírta az Apple szervereit

Hihetetlenül sokan várták a vízvezetékszerelőt: a türelmetlen játékosok legalább olyan hatékonyan nyírták ki a szervereket, mint egy túlterheléses hacker támadás.

Tegnap a leghitelesebb forrásból osztottunk meg veletek egy halom információt az iPhone-ra és iPadre érkező Super Mario Runnal kapcsolatban. Az iOS alá (legalábbis hivatalos formában) elsőként elérhető Mario játékról eddig is lehetett tudni, hogy nagyon sokan várják, de azt senki se gondolta, hogy ennyien. A jelek szerint az Apple se gondolta,milyen hihetetlen érdeklődés fogadja a megjelent játékot, ugyanis amikor a Super Mario Run letölthetővé vált,
a játékosok rohama alatt összerogytak az App Store szerverei.A felhasználók a különböző közösségi felületeken adtak hangot csalódottságuknak, miszerint már nagyon szeretnének ugrándozni a vízvezetékszerelővel, de ezt nem tudják megtenni, mert a digitális bolt elérhetetlen, méghozzá nemzetközi viszonylatban. Mellesleg nem csak a rég várt Nintendo játékot nem érték el a próbákozók, hanem semmi mást, egyszerűen leállt az App Store szolgáltatás egy rövid időre.

Az App Store pillanatnyilag nem elérhető, kérjük próbálja később.

Ezzel az üzenettel találkozhattak nagyon sokan még akkor is, ha más kategóriákban próbáltak keresgélni, vagy ha mégsem ezt olvasták, akkor egy felugró üzenetet, hogy próbálják újra.

super-mario-run

Nagyon fut a Super Mario Run

A játék nevében is szerepelő “futás” teljesen igaz, hiszen a játék gyorsvonati sebességgel száguldott fel a listák élére, ami legalább olyan hisztériának tűnik, mint a Pokémon Go megjelenése idején, így sejthető, hogy anyagilag is hízelgő számokat mutat majd a Nintendónak. Ráadásul nem csupán játékok összesített listáján menetel felfelé, hanem a legnagyobb bevételt elérők körében is, elmondható tehát, hogy Mario a lehető legsikeresebben debütált a platformon.

Azóta egyébként úgy tűnik, már helyreállt a rend, és az App Store a rendeltetésének megfelelően működik.

Forrás: AppleInsider

Ajánlott videó

Olvasói sztorik