Tech

A Facebook bejelentette, elkezdik megjelölni a kamu híreket

A Facebook hamarosan jelölni fogja a kamu híreket, amiket a felhasználok megosztanak. Mi is sokat foglalkoztunk már ezzel a témával, miután egyre nagyobb gondot jelent a legnagyobb közösségi oldalnak a felhasználók által terjesztett álhírek tömege.

Azokat a cikkek, amik egyértelműen hamis információkat tartalmaznak – és valószínűleg azzal a szándékkal kerültek ki, hogy az embereket átverjék – kis zászlóval jelölik majd. A címnél lesz egy piros címke, aki erre rákattint, az információkat kap a vitatott cikkről.

Nem a Facebook ellenőrzi majd, hogy melyik hír igaz és melyik nem, hanem egy külsős szervezet. A közösségi oldal azt is tisztázta, hogy továbbra is bárki, bármit kitehet az oldalára. A FB alelnöke, Adam Mosseri elmondta,

ha a szervezet úgy látja, hogy a hír hamis, akkor a felhasználó kap egy figyelmeztetést, hogy amit megosztott, annak erősen vitatott tartalma van.

A Facebookon az álhírek miatt nagy volt a nyomás az utóbbi időben, valószínűleg ehhez is köze van annak, hogy új hírigazgatót keres a közösségi oldal. Úgy tűnik Mark Zuckerberg belátta, a Facebooknak komoly felelőssége van a közvéleményt befolyásoló kamu információknak.

(CNN)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik