Tech

Foci, X-Faktor és Pokémon: ezt kereste Magyarország idén

A Google most küldte el éves jelentését arról, mikre voltak kíváncsiak a magyar internetezők 2016-ban. Bár van pár fontos téma, de azért... atyaég.

Madarat tolláról, embert arról, mit keres az interneten. Oké, kissé elferdítettük az eredeti közmondást, de az tény, hogy mind egy adott emberről, mind pedig egy közösségről (jelen esetben egy országról) sokat elárul, milyen témák érdeklik annyira, hogy a Google keresőmezőjébe is folyamatosan becsépelik. Ahogy múlt héten a YouTube-os kedvenceket is végigvettük (és kellően elszörnyedtünk), most megmutatjuk a Google idei gyűjtését a magyarok keresési szokásairól.

A Google keresési toplistái a keresőbe világszerte beírt több trillió kifejezést összesítik. A globális lista mellett idén több mint 70 országos lista is készült. A népszerű kereséseket a Google egy összetett statisztikai módszerrel méri, mellyel az év új kedvenceit, érdekességeit és feltörekvő sztárjait azonosítja be. Ehhez az év azon “felkapott” kereséseit szűri ki, melyeknél az előző évhez képest a legnagyobb mértékben ugrott meg a keresések száma, úgy, hogy ez a fokozott érdeklődés huzamosabb ideig fent is maradt. A keresési toplisták elkészítéséhez anonim, statisztikailag összesített keresési információkat használ.

Az abszolút toplista

google-kereses-002

Ebbe a listába kerültek a legnépszerűbb idei keresések témától függően. Szóval figyelem, kedves Magyarország: a statisztikák szerint ezek érdekelnek itt mindenkit, nem a rezsicsökkentés meg a migráncsok.

  1. EB 2016
  2. Rió 2016
  3. Pokemon GO
  4. X-Faktor
  5. iPhone 7
  6. Pixwords megoldások
  7. Donald Trump
  8. Bud Spencer
  9. Való Világ
  10. Slither.io

A foci és az Olimpia a jelek szerint minden más érdeklődést legyőzött, a Pokémon GO játék pedig itthon is bizgette az emberek fantáziáját. Hiába mondják, hogy az X-Faktor idén már közel sincs egykori önmagához, felverekedte magát az abszolút negyedik helyre, az iPhone pedig még mindig az emberek telefonos vágyainak netovábbja (miközben a 24.hu mobil rovata egy kicsit magába száll és elgondolkodik az életén). Az amerikai elnökválasztás meglepetés-befutója / bohóca / szörnyetege szintén borítékolható volt a listán, Bud Spencer elhunyta pedig szomorú apropó a nyolcadik helyre. A Való Világgal a jelek szerint megint úgy van mindenki, miszerint csak mások előtt állítja, hogy nem nézi, aztán persze azonnal keresi a neten, volt-e újabb péniszhelikopter.

Két igazi meglepetés van a listán. A PixWords egy egyszerű kép-és szókeresős játék (Androidra itt, iPhone-ra itt érhető el), és a magyarok annyira szeretnének előre jutni benne, hogy a toplista hatodik helyéig repítették a megoldás-keresést. A Slither-io pedig egy valóban zseniális kis játék, az egykori Nokiás Snake utódja, ahol az egyre növő kukacok nem csak fénybogyókat, hanem egymást is megehetik. Vigyázat, addiktív.

Kedvenc tévéműsorok

google-kereses-003

A keresések alapján itt a tíz legtöbbeket érdeklő televíziós műsor listája.

  1. X-Faktor
  2. Való Világ 8
  3. Star Academy
  4. Ádám keresi Évát
  5. Nagy Duett
  6. Nyerő Páros
  7. Farm
  8. A Dal 2016
  9. Édes Élet
  10. Sztárban Sztár

Gyakorlatilag énekes tehetségkutatónak álcázott valóságshow, valóságshow-nak álcázott valóságshow, valamint valóságshow-nak is elmenő vetélkedő került az első tízbe. Sehol a Szulejmán, vagy épp a Híradó. Bármelyik.

Az idén legtöbbet keresett magyarországi koncertek

google-kereses-004

  1. Depeche Mode koncert 2017
  2. Havasi koncert
  3. Rihanna koncert
  4. Modern Talking koncert
  5. Neoton Família koncert
  6. Red Hot Chilli Peppers koncert
  7. Tankcsapda koncert
  8. Jean Michel Jarre koncert
  9. Hans Zimmer koncert
  10. Bródy János koncert

Rendben, Dave Gahanék nem mozdulnak meg túl gyakran, és ha Budapestre is ellátogatnak, annak bizony van látszatja. A zongoraművésznek álcázott showcézár “klasszikusok popritmusban” műsorának második helyével a magyarok kimaxolták a kultúra szó fogalmát, Rihanna feneke… izé, autotune-nal felturbózott hangja félplayback koncerten is mindenkit érdekel. Azt mondjuk sose hittük volna, hogy a Modern Talking, a Neoton Família vagy Bródy János rajta lesz egy 2016-os listán, a Chilire szintén érvényes a Mode-ra írott ok. Jarre-nak örülünk, mert bár gépzene, de már évtizedek óta igényes fajta. A Tankcsapda ugyebár a magyar rock és metal egy személyben, amitől gyakorlatilag az összes többi előadó láthatatlanná zsugorodott, Hans Zimmert pedig tényleg kötelező megnézni és meghallgatni.

A keresések szerint a legfelkapottabb hazai színházak

google-kereses-005

  1. Győri Nemzeti Színház
  2. Nemzeti Lovas Színház
  3. Katona József Színház
  4. Szabad Színház
  5. Vörösmarty Színház
  6. Csokonai Nemzeti Színház
  7. Madách Színház
  8. Nemzeti Színház
  9. Pesti Magyar Színház
  10. Új Színház

A “hagyományos” társulatok mellett erős helyezéssel került a listába a Nemzeti Lovas Színház (taps a lovsaknak!), valamint egy igazi alternatív kuriózum is felkapaszkodott a negyedik helyig, ez a székesfehérvári Szabad Színház.

A tíz leggyakoribb “hogyan…” kérdés

google-kereses-006

  1. Hogyan legyek jobb szerető
  2. Hogyan írjunk verset
  3. Hogyan tudok követni egy telefont
  4. Hogyan kell origami sárkányt hajtogatni
  5. Hogyan kell hegeszteni
  6. Hogyan kell PayPal fiókot csinálni
  7. Hogyan szerezzek pénzt
  8. Hogyan legyen orgazmusom
  9. Hogyan lehet elvetélni
  10. Hogyan készítsünk főzeléket úgy, hogy ne hizlaljon

Úgy tűnik, az ágyban több probléma is akad, egyes gonosz vélemények szerint a hegesztést is lehet így érteni, de persze ettől elhatárolódunk. Viszont aki netes tanácsok alapján kezdene el verset írni, lehet, hogy jövőre még nem kap irodalmi Nobelt. Oké, a hegesztést itt is előcibáljuk: esetleg inkább bízza szakemberre, akinek nem megy. A “hogyan lehet elvetélni” pedig egy nagyon-nagyon szomorú elem a toplistán, és leginkább a szexuális felvilágosítás helyzetét jellemzi Magyarországon. Egyébként az orgazmus hiánya is.

A tíz legnépszerűbb “akarok” keresés

google-kereses-007

  1. Fiút akarok
  2. Nem akarok szerelmes lenni
  3. Fogyni akarok
  4. Profi focista akarok lenni
  5. Törölni akarom magam Facebookról
  6. Munkát akarok
  7. Gyereket akarok
  8. Élni akarok
  9. Aludni akarok
  10. Gyerek akarok maradni

A szerelmi kérdések mindig toplistásak, most sincs ez másként. Viszont Felcsútnak és a többi focis túlzásnak köszönhetően úgy tűnik, tényleg sokan hiszik azt, hogy labdát rugdalni mindenkinek zseniális életcél lehet, szóval jelentem, Magyarország államformája népstadion. Aki Facebookról törölné magát, olvassa el nálunk, hogy kell, aki élni akar, esetleg nyissa ki az ajtót és haladjon ki rajta a világba, aki aludna, az kapcsolja le a lámpát, gyereknek pedig lehet 90 évesen is lenni, vannak rá zseniális példák.

A “hol” és “hová” kérdések toplistája

google-kereses-008

  1. Hol van sok Pokemon?
  2. Hol kapható csipkebogyó olaj?
  3. Hova kell küldeni az adóbevallást?
  4. Hol ehetek?
  5. Hol fogható az Izaura TV?
  6. Hol forgatják a Farmot?
  7. Hol rendezték az 1956-os nyári olimpiai játékokat?
  8. Hol helyezkedik el a 21 hetes magzat?
  9. Hol látható ma a Mars?
  10. Hol fogták el Jézust?

Ismét egy jelzés, hogy a Pokémon GO játék tényleg nagyot durrant a piacon, bár álítólag nemzetközi szinten gyors hanyatlásba kezdett a népszerűsége. A csipkebogyó olajat meglepően sokan keresik, az internetes okosságok szerint bőrápoló, nyugtató hatása van, lassítja a sejtek öregedését, és “megfogja az antioxidánsokat és szabad gyököket”. Megértjük, ha hirtelen mindenki ilyet akar. Az adóbevallásról valóban érdemes többet tudni, különben felesleges lesz a “hol ehetek” kérdés. Az Izaura TV népszerűségére nincsenek szavak, az ’56-os olimpia idei érdekessége is csak félig érthető. A Marsot továbbra is az égen tessék keresni, Jézust pedig az Olajfák hegyén fogták el, de ne tessék aggódni, egyes sikerkönyvek szerint feltámadt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik