Tech

Ezek voltak Magyarország kedvenc YouTube-videói idén

Menetrendszerűen befutott a Google idei toplistája is, rajta paródiákkal, IQ-donor valóságcelebbel és a halszagú emlékdallal.

A YouTube-ról minden év végén megérkeznek az országonként lebontott kedvencek, ma befutott az a két lista, ami talán a legjobban megmutatja, milyen videókat néznek drága magyar véreink a Google videómegosztóján. Néha nehéz lesz komment nélkül hagyni a dolgot, lehet, hogy nem is tesszük.

A YouTube toplisták összeállításakor a nézettség mellett egyébként azt is figyelembe vették, hogy egyes videók mekkora hatást váltottak ki, hányan osztották meg, kommentelték és lájkolták őket.

Essünk is neki az idei legfelkapottabb videók tízes toplistájának!

Pamkutyáék tripláztak, és az élen rögtön két videójuk található: aranyérmes az Adele paródia, második helyen pedig a Majkát kifigurázó videó tanyázik. A csúcshoz egyébként 3 699 827 megtekintés kellett.

Harmadik és negyedik helyen JustVidman viccesre vett “oktatóvideói” állnak.

Aztán ismét egy duplázó, a Való Világ által ismertté tett Tivy. Az 5. és 6. helyen álló videóra nagyjából nincsenek szavaink. Ha ugyanezt a pesterzsébeti piacon nyomatja valaki élőben, annak általában tettlegesség a vége, ehelyett ezt a két ön-ömlengő tesztoszteronbombát megnézték egyenként közel millióan. A világ megérett a vogonokra.

Hetedik helyen ismét Pamkutyáék, ezúttal egy Justin Bieber paródiával.

Aztán újra jön JustVidman, aki a nyolcadik helyre is delegált egy videót, ezúttal az idegesítő Android alkalmazásokról.

A kilencedik hely különleges, ez az egyetlen “hivatalos” anyag, mármint abban az értelemben, hogy ezt nem valami önjelölt videós, vagy épp valóságshow-celebecske készítette. A sokat bírált ’56-os emlékdalról van szó, amelyben, ahogy már mindenki énekli azóta, Magyarország halszagú. Mi igazából ebből is egy Pamkutya-féle paródiára várunk, halljátok, srácok? Mindegy, íme a csilliárdokért összehozott ömlengés.

Végül pedig a tizedik helyen újra JustVidman, aki ezzel azt is bizonyította, hogy egyvalaki képes a top 10-es listán egyszerre négy helyet megszerezni, gratulálunk.

De mi a helyzet a tisztán zenei videók terén?

Aki arra számít, hogy az igazi, nagybetűs Zene idén tért vissza az emberek életébe, sajnos el kell keserítenünk. Buta dallamoktól, igénytelen alapokból, autotune segítségével egyenesre faragott műanyag énekhangokból áll a lista nagy része.

Első idén Sia és Sean Paul közös zöngeménye, a Cheap Trills.

A zenei toplistára idén két magyar versenyző fért fel, Majka a második helyig kúszott fel.

Mike Posner – I Took A Pill In Ibiza. Mármint ugye bevettem egy bogyót Ibizán. Erről szól a harmadik helyen álló minimál bugyutaság, amire bizonyára Habony Árpád is boldogan bólogat.

A sokak által még mindig rockzenekarnak hívott, ám valójában a lapos műanyag poppaneleket egymásra halmozó Coldplay a negyedik helyen áll a magyarok kedvencei között.

Calvin Harris és Rihanna áll az ötödik helyen. Belehallgatva rájöttem, hogy ez az egyik olyan dal, amiért már akkor kiütéses viszketegséget kapok, ha csak megtudom, hogy be kell mennem egy plázába, ott tutira üvölt majd valamelyik ruhaboltból, és zenészként irdatlanul idegesít, ahogy az énekben egyetlen valódi hang sincs.

Fifth Harmony és Ty Dolla $ign közös “dala” a hatodik. Vicces, hogy a benne szereplő hangszerek száma még akkor is a nullához közelít, ha a puttyogást hangszernek vesszük. Vannak benne izmos férfiak, meg fenékrázó lányok. Kultúra.

Jennifer Lopez a hetedik helyen arról akar meggyőzni mindenkit, hogy életkora ellenére nem a mamánk.

A nyolcadik helyen jön szembe a zenei toplista másik magyar szereplője, a hipszterkedvenc Halott Pénz.

Azt eleve most hallottam idén először, hogy Enrique Inglesias még él és alkot, de az a cikkírás közben ütött szíven, hogy egy ilyen szinten semmilyen szöveges videó elérhet 258 millió megtekintést. A magyar nézők számára pedig ez a kilencedik kedvenc zenei videó.

A tizedik helyen is egy plázás bevásárló-sláger, Rihanna és a Work. Hangszerek sehol, a klipben pedig gondtalan gengszterek és egyéb kétes alakok, egy részük a hátsóját rázza, a másik része pedig örül ennek.

A végére is akartunk valami szép lezárást, kövertkeztetést, magasröptű finálét, de valamelyik gépi puttyogásos, nyökörgéses cicivillantás és valóságshow-sztárkodós önfényezés között elveszett a motiváció, szóval talán csak egy jobb zenéket hallgató 2017-et kívánnánk, aztán abba is hagyjuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik