Tech

Kína betiltotta Kim Dzsongun ledagadtozását

Felszedett cirka 40 kilót az észak-koreai vezér, erre a baráti Kína népe kezdi el őt szekálni. Na, ezt nem hagyják annyiban a cenzorok sem.

Csúf irányba ment el a tévedhetetlen észak-koreai diktátor, Kim Dzsongun lenézése Kínában: mostanság azért szekálják őt a Weibón (Kína Twitterén), mert felszedett pár kilót. Ezért elkezdték őt Kövér Kimnek nevezni, de a kínai hatóságok is lépéskényszerbe kerültek. Phenjan kérésére elkezdték a cenzorok kiirtani a kövérezős beszólogatásokat.

A net persze megtalálta a rést: újabban III. Félhold Kimnek hívják őt, mivel a Kim-dinasztia harmadik tagja.

Eljutott odáig a Weibo, hogy a cenzoroknak már Kim lekövérezése adja a legtöbb munkát, de a kínai médiumok kommentjei közül is sűrűn kell ezeket irtani. A keresőkbe már hiába üti be az ember a Dagadt Kim kifejezést, azt a választ kapja, hogy a szabályok szerint nem mutathat a kereső találatot erre.

A dél-koreai hírszerző szolgálat szerint a sajtot is nagyon szerető Kim 40 kilót hízott az utóbbi négy évben. Eközben a kínai nacionalista Global Times figyelmeztette az internetezőket, hogy tiszteljék a környező országok vezetőit és ne tegyék őket nevetségessé.

(BBC)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik