Tech

Ez az ébresztőóra jobban ismer, mint saját magad

Az ébredésnek számtalan módja van, korszaktól és technikai fejlettségtől függően, így mára már a legtöbben az okostelefonunk csilingelésére ébredünk, nem pedig a 120 decibellel csörgő szovjet vekker ellentmondást nem tűrő hangjára. Ám akinek fontos, hogy igazán okos módon ébredjen, és az ébresztőórája egyéb feladatokat is tudjon, annak érdemes odafigyelnie arra a Kickstarter projektre, mely Bonjour néven fut a közösségi kalapozós oldalon.

A Bonjour nem csupán felébreszt, hanem okos extráinak köszönhetően egyfajta személyi asszisztensként is működik.

Miben különbözik egy átlagos digitális vekkertől? Első körben például abban, hogy különböző dolgokból megállapítja, mikor ideális az ébresztés, és most nem feltétlen élettani értelemben kell gondolni, hanem mivel könnyedén csatlakozik a világhálóra, így tudja, hogy hol van dugó, és ennek tükrében képes magától hamarabb ébreszteni, nehogy elkéssünk.

Ehhez persze ismernie kell a napi programunkat, de ez sem esik nehezére, mivel könnyedén párosítható bármilyen okoseszközzel, így rajta keresztül utasíthatjuk otthonunk védelmi rendszerét az aktiválásra vagy kikapcsolásra. De ugyanígy összeköttetésben állhat a különféle sporttevékenységet nyomon követő alkalmazásokkal is, automatikusan szinkronizálva a változásokat. A legjobbat pedig még nem is említettük, mégpedig azt, hogy mesterséges intelligenciájának köszönhetően napról napra egyre okosabb, így mind hatékonyabban szolgálja ki személyes igényeinket.

Gyorsan összekalapozták

Habár a fejlesztők a Kickstarter kampány keretein belül 50 000 dollárt céloztak meg, már most, a cikk írásának pillanatában (39 nappal a gyűjtés vége előtt) máris majdnem 85 ezer jött össze, de ettől függetlenül továbbra is be lehet szállni némi pénzmaggal. Hiszen már 99 dollárért (28 000 forint) a miénk lehet egy Bonjour Smart Alarm Clock, és ez annyira nem is rossz ajánlat, hiszen megjelenés után 249 dollárt (71 000 forint) kérnek majd érte. Ja, a legjobbat még nem is említettük! Elég csak szólni neki, hogy hagyjon aludni, és ébresszen egy órával később, amit a beharangozó videó elején is láthatunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik