Tech

Végre a Telenor is eltörölte az EU roamingot

A szolgáltató új tarifáival külföldön is az otthoni árakon telefonálhatunk, netezhetünk.

Évek óta folyik a harc és a lobbi tevékenység azért, hogy végre megszabaduljunk az EU országok közötti roaming díjaktól. Míg a tagországok és a szolgáltatók közötti megállapodás egyre csak húzódik, maguk az operátorok inkább lépnek, és saját ügyfeleik számára megkönnyítik a külföldön történő telefonálást és adathasználatot.

Ebben a Vodafone volt a leggyorsabb, most pedig a Telenor vezette be ugyanezt egy új, számlás tarifacsalád kíséretében.

A Blue elnevezésű tarifakonstrukciók megtervezését egy felmérés előzte meg, amelyből kiderült, hogy a családok jellemzően egymást hívják, az egy háztartásban található előfizetések túlnyomórészt ugyanannál a szolgáltatónál vannak, mindenki szeret mobilnetezni, streamelni és külföldön plusz költségek nélkül ugyanezt megtenni.

Ezen igények mentén született meg a Telenor  Blue, illetve annak négy, S, M, L, XXL (az XL valamiért kimaradt) jelű tarifái. A MyTarif csomagokat leváltó új tarifák közös jellemzője, hogy hálózaton belül korlátlan hívást biztosítanak, az L és XXL csomagok esetében pedig ez a hálózaton kívüli hívásokra is érvényes. A felhasználható adatkeret a kisebbtől a nagyokig haladva 300 MB/2 GB/2 GB/10 GB, a legdrágább XXL esetében pedig már az SMS-ért sem kell fizetni.

Telenor_Blue_tarifa_01

Extraként minden előfizető ingyen férhet hozzá a MyTV szolgáltatás közszolgálati csomagjához (M1, M2, M4 sport, M5 Duna, Duna Word, MyTV), plusz a közben elhasznált adat sem számít bele a havi egyenlegbe.

A legfontosabb elem azonban mégis az, hogy az EU országokon belül az előfizetők az itthoni kontójuk terhére, ugyanazokon az árakon telefonálhatnak, ami érvényes az adatkeretükre is. Mindez nem csak akkor igaz, ha külföldről egy hazai hálózatban lévő számot hívnak, hanem akkor is, ha egy bécsi út esetén helyben felhívnak egy éttermet, vagy osztrák szolgáltatóhoz tartozó számot tárcsáznak.

Emellett mindegyik Blue tarifa része egy online zenehallgatást biztosító MyMusic Start 500 megabájtos adatcsomag is, amit a Deezer, az Apple Music és a Tidal streaming zeneszolgáltatások, valamint több magyar rádióadó online hallgatására használható a tarifacsomagban foglalt általános adatkereten felül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik