Mobil

A Vodafone eltörli a roamingdíjakat

Minden új előfizető számára eltörli április elsejétől az európai uniós roaming díjakat a Vodafone, jelentette be Diego Massidda, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten.

Az április elsejével bevezetett új csomagokkal a Vodafone valamennyi havidíjas lakossági és üzleti előfizetője a belföldi feltételekkel megegyezően indíthat, fogadhat hívásokat, küldhet SMS üzeneteket és a hazai adatkeretüket használhatják az unió területén is. Fontos tehát, hogy nem csak a drágább Red tarifák valamelyikét, hanem a Go csomagokat használók is kihasználhatják az új kedvezményt.

A korábbi Vodafone-csomagok előfizetői díjmentesen, a szerződéses időszak meghosszabbítása nélkül válthatnak, tehát nem egy új szerződést ell kötni, hanem a roaming-szabályozások követelményei miatt egyszerűen csak jelezni kell, ha valaki élne a lehetőséggel. Ezt egyrészt az okostelefonos Vodafone alkalmazásban egyetlen gombnyomással el lehet intézni, vagy az ügyfélszolgálati lehetőségeken szintén gyorsan és kényelmesen megoldható.

Emellett a távközlési cég jelentős mértékben növelte, egyes esetekben pedig megduplázta az új lakossági és üzleti csomagokban az adatkeretet: a Red Basic EU+, Medium  EU+ és Extra EU+ tarifák ára áprilistól is változatlan marad, viszont nagyobb adatkereteket tartalmaznak (500 MB helyett 1 GB, 2 GB helyett 3 GB és 4GB helyett 5 GB). Ezt a változtatást a vezérigazgató részben a 4G használat fokozatos terjedésével indokolta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik