Tech

Újra beütött a krach a Note 7-tel

Egy már kicserélt és biztonságosnak mondott Note 7 füstölt el egy repülőgépen.

Az utóbbi hetekben egyre több hibás Note 7-et cseréltek ki a tulajdonosok, a koreai cég többször is azt közölte, hogy egyre kevesebb problémás készülék van a terepen, jól működik a csereakció. Ha bebizonyosodik, hogy valóban egy új esetről van szó, akkor a Samsung gondosan felépített stratégiája, és kommunikációja kártyavárként omolhat össze.

A gyártó pontos instrukciókkal látta el a tulajdonosokat arra vonatkozóan, hogy miről lehet felismerni a már kicserélt Note 7-eket, és még egy weboldalt is üzembe állított, ahol az IMEI szám alapján bizonyosodhatnak meg róla, hogy az új eszközükkel már nem lehet probléma. Úgy tűnt, hogy szépen halad az ügy a megoldás felé, amikor jött a hír, hogy ismét gond volt egy Note 7-tel.

Az eset a Southwest Airlines Louisville-ből Baltimore-ba tartó 994-es járatán, a gép felszállása előtt, még a kapunál történt. A The Verge beszámolója szerint a gépet egy füstölgő okostelefon miatt evakuálták, az utasok mindehhez a kabinajtót használták és mindeközben szerencsére senki sem sérült meg. A lap munkatársainak sikerült elérnie a mobil tulajdonosát (Brian Green), aki megerősítette, hogy egy már kicserélt Galaxy Note 7-ről van szó.

Note7_southwest

A The Verge-höz eljuttatott fotók és információk ezt egyelőre mind alátámasztják. Green azt állítja, hogy a telefont szeptember 21-én vette át az AT&T egyik üzletében, meg van róla győződve, hogy a kezelőfelületen az akku ikonja zöld volt, illetve küldött egy fotót is a Note 7 dobozáról, amelyen jól látható a biztonságosságot (de legalábbis a készülék kicserélt voltát) jelző fekete négyzet.

Green elmondta, hogy beszállás után a kikapcsolt mobilt zsebre tette, majd ezt követően nem sokkal füst kezdett szivárogni belőle. A „sűrű, szürke-zöld színű füst” megjelenése után azonnal a gép padlójára dobta, ahol a telefon kigyulladt, és egészen beleégette magát a padlószőnyegbe. A mobil 80 százalékos töltöttségi állapotban volt, és addig kizárólag vezeték nélküli töltővel töltötte.

Note7_doboz_negyzet

Azóta IMEI szám alapján is ellenőrizték a készüléket, és az erre szolgáló weboldal azt közölte, hogy a telefon biztonságos. A Samsung azóta egy rövid közleményt juttatott el a The Verge szerkesztőségének, amiben ez áll:

Amíg nem sikerül megszereznünk a szóban forgó készüléket, nem tudjuk megerősíteni, hogy az incidens valóban egy Note 7-hez kötődik. Folyamatosan együttműködünk a hatóságokkal és a Southwest munkatársaival, hogy megkapjuk a telefont és nyilatkozhassunk az ügyben. Ahogy bevizsgáltuk a telefont, további információkkal szolgálunk.

Fotók: The Verge

Ajánlott videó

Olvasói sztorik