Mobil

A Note 7 tulajok harmada inkább visszakéri a pénzét

Eddig is tudni lehetett, hogy a Samsung Galaxy Note 7 visszahívásban érintett tulajdonosok nem minden esetben akarnak várni a cseredarabra, hanem előfordul, hogy inkább vesznek helyette valamilyen konkurens mobilt, például akár egy iPhone 7-et, abban bízva, hogy az majd nem változik fáklyává, vagy petárdává a kezükben.

A SurveyMonkey végzett egy felmérést, amiben a megkérdezettek arra adhattak választ, hogy számukra mi lenne a leginkább megfelelő abból a három opcióból, hogy kapnak egy cserekészüléket, választanak egy fél évvel korábbi Samsung csúcsmobilt (Galaxy S7-et illetve S7 Edge-t), vagy inkább a pénzüket kérik vissza. A megkérdezésekből az derült ki, hogy a tengerentúliak 35 százaléka sokkal inkább ragaszkodna a vételár megtérítéséhez, semmint egy másik Note 7-hez, ami nem olyan jó hír a Samsung számára.

galaxy note 7 overheating

Ugyanakkor szintén 35 százalék válaszolt úgy, hogy továbbra is maradna a Note 7-nél, míg 26 százalék gondolja úgy, hogy lehetőség szerint inkább egy iPhone 7-tel élne egy fedél alatt a továbbiakban. Habár a félezer válaszadó nem nevezhető reprezentatív mintának, mégis összevág azzal a korábbi információval, miszerint az iPhone 7 eladásaiban érezhetően jelen van a Note 7 vásárlók csalódottsága, vagy a  korábban még a vásárlást fontolgató felhasználók elővigyázatossága.

Ettől függetlenül, ahogy korábban is megírtuk, az Egyesült Államokban már a problémás eszközöknek több mint a felét cserélte a Samsung, ami azt jelentheti, hogy a legtöbben mégiscsak elfogadnak egy másik Note 7-et, és nem vesznek helyette valamilyen másik eszközt a koreai gyártótól, vagy netán az Apple-től.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik