Tech

Már a Xiaomi sem tudja, hogy mi mindent gyártson

A Xiaomi neve a magyar vásárlók számára is jól ismert, mivel mobiljait a hazai piacon is meg lehet vásárolni. Elsősorban okostelefonokkal foglalkoznak: még 2011-ben jelent meg az első készülékük, azóta pedig feltartóztathatatlan tempóban nőnek. Az olcsó, de jó minőségű androidos mobiljaival Kínában már jó ideje piacvezető, világszinten ott van az 5 legnagyobb gyártó között, 2015-ben 70 millió telefont adott el.

Most pedig elektromos csavarhúzót fog gyártani.

Elsőre valóban meglepő lehet a dolog, de a cég korábbi kiruccanásait figyelembe véve van benne ráció. Nem feltétlenül abban, hogy csavarhúzóval foglalkozzanak, hanem abban, hogy folyamatosan keresik azt a területet, ahol nagyot lehet még menni.

A Xiaomi egyszerre több vasat tart a tűzben, ami Európából nem feltétlenül látszik, a helyi piacra viszont rengeteg érdekes terméket szór. Gyártanak MacBook koppintós notebookot, routert, televíziókat, set-top-boxot, külső akkumulátort, fitnesz karperecet, elektromos kerékpárt, rollert, légtisztító berendezést, vérnyomásmérőt, webkamerát, okosmérleget, drónokat, sőt, még intelligens rizsfőzőt is. De ott van a saját fejlesztésű oprendszerük, chat alkalmazásuk, egyéb szoftvereik.

xiaomi_wowstick001

Az új termék Wowstick névre hallgat, alapból hat cserélhető fej tartozik hozzá, de a teljes kollekció egyébként 18 darabos. Az elektromotorral működtetett csavarhúzó akár 3 Nm nyomatékra is képes, és nem is kerül sokba (de ez a Xiaomi esetében nem meglepő), hiszen mindössze 30 dollárt, azaz 8 ezer forintot kell érte kifizetni.

A csavarhúzó valószínűleg nem jut el Európáig, ennek ellenére tökéletesen mutatja, hogy a Xiaomi mennyi mindent megpróbál, hogy a lehető legtöbb lábon álljon. Az okostelefonok piaca egyre kevesebb lehetőséget tartogat, így csak azok a vállalatok mehetnek biztosra, akik nem egyetlen típusú termékre teszik fel a cég sorsát, hanem keresik az új lehetőségeket. Reméljük, ezt az Apple is hallotta…

xiaomi_wowstick_1

Végül a tech és műszaki jellemzők fetisisztáknak kedvezve jöjjönek e részletek a MIUI.hu jóvoltából: kétféle forgatónyomaték 0,2 / 3 Nm, önzáró racsnis rögzítés, 180 napos üzemidő 8 óra folyamatos munka mellett, eloxált alumínium ház, kompakt és hordozható LED-es árnyékmentes megvilágítás, teljes megvilágított munkaterület, stílusos fehér tárolódoboz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik