Mobil

A fúrótól sem fél ez a páncélos mobil

Reszelő, fűrész, fúró, telefon. Melyik bírja jobban? Segítünk: nem az, aminek első hallásra győzelmet szavaznánk.

Tegnap írtunk arról, hogy a Xiaomi megcélozná az iPhone SE-t, most pedig újra a kínai cég kerül a célkeresztbe azzal, hogy egy kissé PR-szagú, de azért érdekes videóval mutatja be, mire képes a kerámia borítású csúcsmobilja, ha olyan eszközökkel esünk neki, melyek nem igazán valóak okostelefon közelébe.

Aki ismerős a céltalan telefonnyúzós YouTube videók világában, sűrűn láthat olyan anyagokat, melyek egyébként a teljesen értelmetlen pusztítás kategóriába tartoznak, ám valahogy mégis képtelen vagyunk róluk levenni a szemünket. Méregdrága iPhone-ok lelik halálukat különféle kaliberű fegyverekből leadott lövések miatt, a legújabb Samsungok pattognak a járdán, és a céget egyenesbe állítani kívánó csúcs-HTC-k robbannak fel a mikróban. Kétség sem fér hozzá, hogy sokakból ellenérzést vált ki a céltalan rombolás, ami a Xiaomi Mi 5 esetében inkább olyan, mintha a kissé béna technikatanár szeretné bemutatni, hogy ezen a telefonon semmi nem fog.

A Xiaomi Mi 5 bemutatója februárban volt, bár azt még nem tudni, hogy a boltokba mikor kerül, de a videó szerint a kerámia borítás kiválóan ellenáll a fizikai behatásoknak, és bevalljuk, már-már el is hisszük, amit látunk, de azért kicsit olyan, mintha az úriember nem adna bele apait-anyait.

Ami viszont tény, hogy bár idehaza nincs minden háztartásban egy-egy Xiaomi telefon, árához mérten nagyon jó hardveres felszereltséget kínál a kínai gyártó, és ahogyan tegnap is írtuk, mégiscsak 5 százalékot hasít ki a piacból, az pedig nem kevés telefon. 71 millió.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik