Tech

Még utoljára bekeményít a Windows 10 propaganda

24.hu
24.hu

2016. 07. 05. 11:02

Nem olyan erőszakosan, de a Microsoft továbbra is mindenkit a frissítés felé lökdös.

Nemrég írtuk, hogy a Microsoft hosszú idő után belátta, tömőfával nem lehet letolni az emberek torkán a Windows 10 frissítést még akkor sem, ha július 29-én lejár az egyévnyi időszak, mely alatt ingyenesen lehet hozzájutni a legújabb operációs rendszerhez. De azért a redmondi cég nem adja fel, hogy mégis rávegye a népeket a váltásra.

Azok a Windows 7 és Windows 8.1 tulajdonosok, akik eddig ellenálltak a mindent lebíró kényszernek, és továbbra sem frissítettek a 10-re, egy “egész alakos”, pontosabban egész ablakos felhívással találkozhatnak, mely már szinte egy angol lord udvariasságával jelzi, hogy mindjárt július 29-e van. Közben persze meghagyja a lehetőségét, hogy soha többet ne akarjuk látni a figyelmeztetését, de elsőre csak az azonnali frissítés, illetve a későbbi emlékeztetés lehetősége ugrik a szemünk elé. Egyébként maga a teljes képernyős felület így néz ki:

Amint látható, ott van azért a “hagyj békén végre” is, csak nincs olyan szépe kiemelve, mint az azonnali frissítés. Azon viszont érdemes elgondolkodni azoknak is, akik eddig ellenálltak, hogy valójában nem nagyon lehet megúszni a Windows 10-re való átállást, mert a korábbi verziók támogatása szépen lassan megszűnik, vagy már meg is szűnt (verziótól függően). Innentől kezdve pedig nehezen védhető, hogy inkább megvesszük pénzért azt, amit egyébként megkapunk ingyen még egy-két hétig.

Szóval aki hezitálna, és valamilyen magyaros virtus miatt folyamatosan kinyomkodja a frissítési javaslatot, csináljon egy mérleget arról, hogy mi szól a Windows 10 mellett, és mi ellene, aztán ennek tükrében döntsön arról, hogy kell vagy nem kell az új operációs rendszer.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2014. március 27.
Vancsura István, a NAV megszüntetett Kiemelt Ügyek Igazgatósága RAPID ellenőrzési főosztályának volt vezetője (j) és Horváth András, volt adóhivatali dolgozó a Levegő Munkacsoport Áfabotrány: kitálal egy volt NAV-vezető címmel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten a MagNet Házban 2014. március 27-én.
MTI Fotó: Soós Lajos

Az ember, aki legyűrte a NAV-ot és a NER-t

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.