Tech

Zuckerberg paranoid, leragasztotta a kameráját

A Facebook vezére paranoid ember lenne? Mindenesetre érdekes dolgot találhatnak a szemfülesek Zuck legutóbbi fotóján.

Tegnap adtuk hírül, hogy Mark Zuckerberg milyen csodás módon örvend annak a félmilliárd felhasználónak, akik nyomatják az étel- és cicafotókat az Instagramra. Ám akadnak szemfüles emberek, akik a Facebook-vezér fotóján nem csak az örömet, hanem valami egészen mást is felfedeztek, és ez finoman szólva is érdekes következtetésekre adhat okot. Kezdjük rögvest azzal, hogy milyen fotóval köszönte meg Zuckerberg a széles tömegeknek azt, hogy használják az Instát. Ezzel itt:

zuckerberg instagram

Ám amíg a legtöbben csak a Facebook első emberét látják a képen, a vájtszeműek valami mást is észrevesznek rajta, ez pedig – dobpergés!- Zuckerberg laptopjának leragasztott kamerája. Sőt, nem csak a kamera, hanem a jack is le van ragasztva, ami azt jelenti, hogy az ember, akinek a továbbfejlődött szellemi terméke milliárdnyi másik személyes adatait gyűjti tonnaszám, fél tőle, hogy valaki megfigyeli.

zuckerberg para

Természetesen felmerülhetnek aggályok, például az, hogy a képen nem Zuckerberg asztala látható, de kilenc hónappal ezelőtt ő maga vezette végig az érdeklődőket egy digitális anyagban a munkahelyén, ahol látható volt, hogy ugyanilyen asztalnál, ugyanilyen laptoppal, és ugyanilyen környezetben dolgozik. A találat egyébként egy Chris Olson nevű figurának köszönhető, aki Twitteren osztotta meg felfedezését, és jól illeszkedik ahhoz, hogy mint nemrégiben kiderült, a laptopok webkameráját nem nagy művészet illetékteleneknek a hatalmukba keríteni. Ki tudja, a Facebook-vezér mitől retteg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik