Tech

Jönnek az élő játékközvetítések Facebookra

A Blizzard a PC-s játékaiba építi a Facebook élő adásának lehetőségét, ami kellemetlen helyzetbe hozhatja a YouTube-ot és a Twitch-t is.

A YouTube-on hatalmas hagyománya van annak, hogy valaki játszik, mások meg nézik, és ezzel milliós kattintást lehet elérni, amiből aztán akár nem elhanyagolható pénzt is össze lehet szedni, elég csak a műfaj királyára, a netcelebbé vált PewDiePie-ra gondolni. Mostanság már az élő közvetítés sem újdonság, és közben a Twitch is bekapcsolódott a YouTube mellé, így nem csoda, hogy a Facebook sem szeretne lemaradni, ha már egyszer rendelkezésre bocsátotta az élő videók lehetőségét.

A Blizzard mint az egyik legismertebb játékfejlesztő cég (ugyebár Warcraft-sorozat, Diablo-sorozat, és a többi, ha valakinek nem rémlene a dolog) együttműködésre lépett a Facebookkal, aminek az lesz a vége, hogy a játékaiba be lesz integrálva a Facebook Live. Ez azt jelenti, hogy mindenki élő streamben mutathatja meg, hogy mennyire jó Overwatch-ban, Diablóban vagy éppen Hearthstone-ban. Ezt a lehetőséget egyébként majd “Go Live”-ként kell keresni a játékokban, és nem Facebook Live-ként, de technikailag az opció élesítésével a közösségi oldalra megy ki a közvetítés.

overwatch

Ezzel azonban még nincs vége, mert a Blizzard bejelentette azt is, hogy az összes PC-s címébe bekerül a Facebook-bejelentkezés lehetősége, amiről úgy gondolja, hogy az új közösségi funkciók alapkövét jelenti. Pontos dátumot még nem tudni, hogy mikorra facebookosodnak el a játékok, de a Blizzard szerint már valamikor június végére megtörténhet mindez. “Fontos számunkra, hogy olyan szolgáltatásokkal lássuk el a játékosainkat, melyek segítségével könnyedén tudják megosztani egymással az élményeiket”, mondta Gio Hunt, a Blizzard egyik fejese.

Az elmúlt hónapban az Activision is bejelentette a hasonló funkcióval rendelkező MLG.tv-t, melynek ugyanúgy az a lényege, hogy direktben a Facebookra nyomja az élő adást, így az első játék, ami rendelkezik az élőzés lehetőségével, az a Call of Duty: Black Ops III. Ami biztos, hogy ha bejön a dolog, akkor hamarosan minden olyan cím, ami valamit is ad magára, megkapja a Facebook Live lehetőségét, ez pedig egyértelmű jelzés lesz a YouTube-nak és a Twitch-nek is, hogy valami újítást ki kell találni, ha nem akarják, hogy Zuckerbergék elszipkázzák a streamerjeiket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik