Tech

A Hyperloop hangsebességgel kötné össze Budapestet Béccsel

GazdaságTV
GazdaságTV

2016. 04. 08. 09:27

A texasi Austin-ban megrendezett SXSW nevű óriási tech rendezvényen érdekes startupok mutatkoztak be. Magyar csapatok is képviseltették magukat, 6 ilyen jelent meg az SXSW-n. A számtalan vállalkozás mellett talán a legérdekesebb Elon Musk Hyperloop nevű cége volt. Bécs-Budapest 15 perc alatt?
Korábban a témában:

Az SXSW nevű 80 ezer fős, texasi rendezvényen idén ismét rengeteg startup képviseltette magát. A 6 napos fesztivál leginkább a szigethez hasonlít mérete és nyüzsgése alapján. Hazánk is megjelent a helyszínen 6 csapattal, ami nekik kelet-európaiként nagyon nagy kihívást jelentett.

A több száz startup közül talán az egyik legérdekesebb az Elon Musk Hyperloop nevű cége. A vállalat CEO-ja Halaska Gábornak, a Figyelő újságírójának a helyszínen megerősítette, hogy nem csak Pozsony és Bécs között terveznek egy hangsebességű vasútat felépíteni, hanem Bécs és Budapest között is megkezdték a tárgyalásokat egy ilyen projektről. Ez azt jelenti, hogy ha ez a különleges közlekedési forma megvalósulna, bő negyedóra alatt le lehetne gyűrni a két főváros közötti távolságot. Ez a projekt egyelőre még korai fázisban van, nem biztos, hogy meg fog valósulni – de már az is nagyszerű, hogy erről egyeztetnek.

Halaska Gábor, a Figyelő rovatvezetője részt vett a teljes konferencián és szerinte nekünk, magyaroknak is jók a képességeink, az ötleteink és meg van hozzá és az affinitásunk, hogy a startup szegmensben elérhessünk sikereket. Amiben el vagyunk maradva a nemzetközi mezőnyhöz képest, az a marketing. A nyugati startupok jobban el tudják adni a saját termékeiket. Ez jelenti a legnagyobb kihívást nekünk a felzárkózás szempontjából – véli az újságíró.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

EDITORS NOTE: Graphic content / A silicone sex doll is displayed on March 5, 2018 in a room of a "brothel like" establishment in Paris where customers can pay for sexual intercourse with dolls, the first of its kind in France.
Members of the communist and Front de gauche group at Paris' city council called on March 16, the closure of the place run by the Xdolls company. The study of a legal procedure have been presented at Paris city council on March 20. / AFP PHOTO / JOEL SAGET
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.