Tech

A szelfibot a múlté, jön a szelfidrón!

Szelfibot? Ugyan már! Ki akar egy kézben tartott piszkafával fotózgatni, amikor egy automata, lebegő szerkezettel is megteheti ugyanezt?

A minket körülvevő világ egyik őrülete a szelfizés. Képesek vagyunk bárhol, bármikor önfotózást végrehajtani, még akkor is, ha mindez akkor és ott egyáltalán nem helyénvaló. Pesze az élet olykor elégtételt vesz, és néha belehal valaki abba, hogy szeretett volna egy szerinte jó képet lőni magáról. Másik őrület pedig a drónokban nyilvánul meg, hiszen már mindenütt ott vannak, de a két dolog nem kapcsolódott össze. Eddig…

Vajon a világ értelmetlenségeként is aposztrofálható szelfibot rövid, ámde sikeres karrier után elmehet nyugdíjba? Itt van ugyanis az új belépő. amit úgy hívnak, hogy szelfidrón! Ez a csodás eszköz nemcsak abban segít, hogy lebegve készítsen rólunk képet, hanem ugyanígy könnyedén lő 360 fokos panorámaképeket is, és ha éppen arra lenne szükségünk, segítségével 20 percen keresztül streamelhetünk videót.

Az ausztrál fejlesztésű ROAM-e drón az IoT Group projektje, és akinek már az előbb leírtak alapján is megtetszett, annak nem árt tudni, hogy valamikor júniusban kerülhet piacra az eszköz, melyet Ian Duffe, a cég ügyvezető igazgatója úgy jellemezett, hogy egy “szteroidokon nevelt szelfibot”. Azt is elmondta, hogy szerinte minden szelfibot csak annyit ér, amilyen hosszú, ezért gondolták azt, hogy jobb lenne, ha repülni is tudna.

A ROAM-e rendelkezik arcfelismerő rendszerrel, és azt is megmondhatjuk neki, hogy milyen távolságból kövessen, ami azt jelenti, hogy maximum 25 méterrel gazdálkodhatunk, és ilyen viszonylatban valóban kijelenthetjük, hogy ennyire hosszú szelfibotot nem lehet kapni. Jó kérdés, mennyire kapunk majd hülyét pár éven belül attól, hogy az utcán mindenki előtt ott lebeg majd egy ilyen minihelikopter, amely vidáman készíti a fotókat boldog tulajdonosáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik