Tech

Táncoslányokért kellett bocsánatot kérnie az Xboxnak

Egy női gamer teljesen elborzadt attól, hogy a játékcég ilyen olcsó szexista mókával növeli a saját népszerűségét.

A Microsoft játékkonzolokat is gyártó cégének, az Xboxnak kínos időszakban volt része, persze a bajt maguknak köszönhették. A BuzzFeed szerint ugyanis csütörtökön, egy San Franciscó-i konferencián diáklánynak öltözött táncoslányok szórakoztatták a vendégeket.

A lenge öltözetű lányok szerepe az volt, hogy a táncparkettre csábítsák a bulivá fajuló konferencián a vendégeket. A férfiak ezt persze roppantul élvezték, ellentétben a női gamerek egy idő után begőzöltek a szexista partin, és leléceltek.

A BuzzFeed hosszan idézi a legharsányabban káromkodó és elégedetlenkedő gamert, Kamina Vincentet, aki a Twitteren ment neki sűrű bazmegolással az Xboxnak. Egyik tweetje szerint pont az ilyen dolgok miatt, mint a táncoslányok, nincs annyi női játékos.

Phil Spencer, az Xbox vezére is hamar rájött, hogy elég tróger módon viselkedtek, és körlevélben feddte meg alkalmazottait, hogy ez a táncoslányos buli nem egyeztethető össze a cég értékeivel. Ahogy írta,

Amikor az ellenkezőjét tesszük [a vállalt értékeinknek], és egy olyan környezetet teremtünk, ami elidegenít vagy sért bármilyen csoportot, akkor egyszerűen megérdemeljük a kritikát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik