Tech

Felturbózott Xbox One jön karácsonyra

A Microsoft legújabb konzolja új adattároló megoldással és fürgébb működéssel rendelkezik.

A Microsoft két éve dobta piacra az Xbox 360-at váltó Xbox One-t, melyből most egy vadonatúj változat bukkant fel. Az Xbox One 1 TB Elite nevet kapott újdonság érdekessége, hogy az 1 terabájt kapacitású adattároló megoldása hibrid kivitelű, vagyis egy hagyományos merevlemez és egy villámgyors SSD meghajtó “mixelésével” működik.

A Microsoft közlése szerint a felspécizett új Xbox One a korábbiaknál jobb rendszerteljesítménnyel rendelkezik, és energiatakarékos módból körülbelül 20 százalékkal gyorsabban életre kelthető. Az Xbox One 1 TB Elite alapcsomag részét képezi többek közt a cserélhető kezelőszervekkel felvértezett vadonatúj Xbox Wireless Elite Controller, egy kontroller hordtok, egy HDMI-kábel, valamint egy 14-napos Xbox Live Gold próbaelőfizetés, játékot azonban ezúttal nem kapunk alapáron. A jelenleg előrendelhető státuszú Xbox One 1 TB Elite forgalmazása december 1-én kezdődik meg az Egyesült Államokban – az újdonság árcéduláján 499 dolláros, vagyis átszámítva mintegy 144 ezer forintos összeg olvasható.

Snap808

A Microsoft egyébként nemrégiben jelentette be, hogy az Xbox One Kinect Bundle árát 100 dollárral, a különálló Kinect for Xbox One árát pedig 50 dollárral csökkenti. Ennek következtében az 500 GB-os merevlemezzel felvértezett Xbone One játékgépet, Kinect szenzort és Xbox One vezeték nélküli kontrollert tartalmazó pakk ára 399 dollárra (113 ezer forint) mérséklődött, és ebben az árban még a következő játékok is benne foglaltatnak: Dance Central Spotlight, Kinect Sports Rivals, Zoo Tycoon. A különálló Kinect for Xbox One ára 99 dollárra (28 ezer forint) mérséklődött, így mostantól minden korábbinál olcsóbban varázsolhatjuk mozgásérzékelőssé az Xbox One-unkat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik