Tech

2030-ban ötmilliárdan leszünk Facebookon

Kétharmados többséget szeretne a Facebook a Föld lakosságának körében.

Hosszú út vezetett Zuckerberg kollégiumi szobájából odáig, hogy mostanra egy világméretű hálózat legyen a Facebook, mely ugyanúgy beépült az életünkbe, mint az iskola, a munkahely, vagy éppen az adózás. Reggel az ébredés után egyre többen nézzük meg, hogy mi a helyzet a közösségi oldalon, aztán felöltözünk, kávé, mosdás, fogmosás, fel a tömegközlekedési eszközre, ott egy kicsit megint rápillantunk mobilról, majd napközben is vagy kétszázszor. A Facebook a kapcsolattartó felületünk, egy hely, ahová feltehetjük a kajánk, a macskánk, a gyerekeink, az utazásunk, a párkapcsolatunk, vagy bármi más fotóját, esetleg kiírhatjuk, hogy nagyon ki vagyunk bukva, és magányra, vagy pont társaságra vágyunk.

2011-ben még “csak” 750 millió felhasználója volt az oldalnak, ami mostanra 1,6 milliárd lett, és Zuckerberg szerint ez a szám exponenciálisan növekszik, ami azt jelenti, hogy 2030-ra már ötmilliárdan fognak zsizsegni a közösségi oldalon. Mindezt egy tegnapi rendezvényen nyilatkoztatta ki az alapító, és azt is mondta, hogy mindenkit szeretnének összekötni, mégpedig együttműködésben a kormányokkal, és a világ minden táján lévő cégekkel. Ezt pontosabban nem fejtette ki, de elég érdekesen hangzik.

zuckerberg

Az ötmilliárdos szám igen nagynak tűnhet, hiszen összesen hétmilliárdan vagyunk a bolygón, de ne felejtsük el, hogy 2030-ig még van 14 év, addig pedig a népesség elég durván megnőhet, és valószínűleg növekedni is fog, illetve itt vannak az olyan nagyra törő elképzelések, mint a drónokról sugárzott internet. Ennek segítségével olyan helyeken is lehet internet, ahol eddig nem volt, és ismerve az emberi tulajdonságokat, simán elképzelhető, hogy az új “belépők” egyik első dolga a Facebook regisztráció lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik