Tech

Az LG tévéjét összetekerhetjük, mint egy posztert

Mégiscsak van megdöbbentő újdonság a CES-en, pedig még hivatalosan el se kezdődött.

Oké, hamut szórunk a fejünkre, megszaggatjuk ruházatunkat, és kicsit megcsapkodjuk a hátunkat egy zsebkorbáccsal. Épp ma reggelre írtunk össze egy cikket a szerdán induló CES-ről, ahol azt mondtuk, több termékkörben, például a tévéknél nem igazán várhatók igazán ütős újdonságok az informatikai és elektronikai seregszemlén. Tévedtünk.

Ugyan az LG 2014-ben már mutatott egy prototípust a hajlítható OLED paneléből, ez akkor csak maximum 18 hüvelykes képátlót tudott kezelni, és a koreai nem is nagyon hangoztatta azóta, mi a helyzet ezzel a technológiával. Ehhez képest most jött a hír, hogy Las Vegasban már látható lesz az a tévé prototípus, amely már jóval nagyobb és vékonyabb a két éve belengetett modellnél, és a panel felbontása is a modern televíziókhoz hasonló.

A most demózott modell persze leginkább a meghökkentés célját szolgálja, “nézzétek, már ilyet is lehet” jelleggel, mert nehéz elképzelni azt az élethelyzetet, amikor a szoba falára lapuló tévét az aktuálus Barátok közt epizód után feltekerjük és átvisszük a szomszédba. Viszont ezzel a módszerrel akár valósággá válhatnak a sci-fi filmekben megjósolt digitális újságok, amelyeket összetekerve vagy hajtogatva vihetünk magunkkal, és a metrón úgy olvashatjuk rajtuk a híreket, hogy a papír-magazinokat böngészők leginkább a pattintott kőkorszakban érezhetik magukat.

Egyébként az LG visz még hasonlóan meglepő prototípusokat a CES-re, lesz például egy 55 hüvelykes OLED tévéjük, amely gyakorlatilag papír vékonyságú, egy másik modell pedig mindkét oldalán rendelkezik kijelzővel, így egyszerre két oldalról is nézhetünk akár más-más adást. Ez persze falra szerelve kissé felesleges, de természetesen inkább üzleti felhasználásra, például áruházakba szánt reklámfelületként lehet hasznos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik